Cheesecake med karamel

Cheesecake med karamel
Bedømmelse: (74vurderinger)

Ingredienser

    Karamelsauce

    • 2 dl piskefløde
    • 1 dl Dansukker Sukker
    • 1 dl Dansukker Lys Sirup
    • 100 g smør
    • 1/2 tsk. vaniljesukker

    Bund

    • 12 Digestive-kiks
    • 75 g smeltet smør
    • 3 tsk. kanel

    Fyld

    • 600 g flødeost
    • 3 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
    • 4 tsk. vaniljesukker
    • Skallet af en halv usprøjtet citron
    • 4 store æg
    • 1 1/2 dl piskefløde

    Bland fløde, sukker, smør og sirup til karamelsaucen i en kasserolle, og lad det koge op, til saucen tykner. Tilsæt vaniljesukker.

    Sæt ovnen på 175 °C.

    Knus Digestive-kiksene til bunden, og bland dem med det smeltede smør og kanelen.

    Læg digestivedejen i bunden af en form (24 cm i diameter) med aftagelig bund. Tryk til med en ske, så det bliver jævnt. Sæt i køleskabet, mens du laver fyldet.

    Rør flødeost, sukker og citronskal sammen.

    Tilsæt æg og piskefløde under omrøring.

    Kom fyldet i kagebunden, og hæld ca. 1 dl karamelsauce over. Rundt lidt rundt med en gaffel.

    Bages midt i ovnen i ca. 60 minutter, eller til massen er stivnet.

    Lad kagen køle af, og stil den i køleskabet. Når den er kølet helt af, løsnes den forsigtigt af formen. Hæld mere karamelsauce over din cheesecake, og server.
     

    Tip
    Tilsæt 4-5 tsk. flagesalt, hvis du vil have en saltet karamel.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker