Opdag
sukkerets store
smagsverden

Sukker er en smagsgiver og en smagsforstærker, som er overraskende, vigtig og rig på nuancer.

Vi har udarbejdet en guide for de af vores produkter, som har en karakte­ ristisk smag ud over den rene søde smag. Guiden viser sukkerets smags­intensitet og smagstype. Dermed bli­ver det lettere for dig at vælge mellem vores sukkerprodukter og få inspira­tion til nye smagskombinationer, både når du bager og laver mad.

Prøv eksempelvis at rulle en choko ladetrøffel i forskellige slags sukker eller erstat det almindelige sukker i kagen med noget mere spændende.

Ved hjælp af vores smagscirkler får du et billede af sukkers forskellige smagsnuancer og af smagens intensitet.

Smagsintensitet: viser styrken af den totale smagsoplevelse. Jo mere cirklen er fyldt, jo mere intensiv smag.

Smagspalet: smagsnuancerne beskrevet med de ord, der bedst karakteriserer produktet. Jo større ordet er skrevet, jo tydligere er denne smag.

Brun Farin

Smags­intensitet og smagstype: Brun Farin

Brun Farin er et sukker, der er blandet med rørsukkersirup. Resultatet er et gyldenbrunt, fugtigt sukker med aromatisk smag.

Velegnet til: Giver en ny pikant smagsoplevel- se ikke bare i desserter og bagværk, men også i marinader, saucer og madretter. Indgår som fast ingrediens i Irish Coffee.

Tip! Prøv at rulle kyllingefileter i Brun Farin inden du steger dem. Smager ualmindelig godt!

Rørsukker

Smags­intensitet og smagstype: Rørsukker

Rørsukker laves, som navnet antyder, af sukkerrør. Dansukker Rørsukker er Fairtrade-mærket og er et gyldent, knasende rørsukker med store krystaller.

Velegnet til: Frugt og bær, madlavning, bagning og desserter samt til at strø på ymer, A38 m.m. Perfekt i varme drikke og kan også anvendes til pynt på kager og desserter.

Tip! Erstat Sukker med Rørsukker i sandkagedejen. Vi lover fin smag og en smuk farve!

Stor Brun Kandis

Smags­intensitet og smagstype: Stor Brun Kandis

Stor Brun Kandis er ekstra store sukkerkrystaller. Den brune farve og aromaen er et resultat af, at sukkeret har dannet velsmagende karamelstoffer under varmebehandlingen.

Velegnet til: Dekorativt på te- og kaffebordet.

Tip! Stor Brun Kandis er en dejlig smagsgiver i varme drikke. Passer fint sammen med hugget sukker i sukkerskålen.

Lys Muscovadorørsukker

Smags­intensitet og smagstype: Lys Muscovadorørsukker

Muscovadorørsukker stammer fra Mauritius og udvindes af sukkerrør. Sukkeret forarbejdes så lidt som muligt for at bevare aromaen og farven. Sukkeret er fugtigt og finkornet og har en fin smag af karamel. Desuden er det Fairtrade-mærket.

Velegnet til: Som krydderi i madlavningen, til bagværk og desserter. Forstærker smagen i saucer, dressinger og marinader.

Tip! Strø lidt Lys Muscovado­rørsukker på, når du ovnbager grøntsager.

Mørk Muscovadorørsukker

Smags­intensitet og smagstype: Mørk Muscovadorørsukker

Muscovadorørsukker stammer fra Mauritius og udvindes af sukkerrør. Sukkeret forarbejdes så lidt som muligt for at bevare aromaen og far- ven. Sukkeret har en fin smag af lakrids og er fugtigt og finkornet. Desuden er det Fairtrade-mærket.

Velegnet til: Passer godt i saucer, marinader og chutney. Giver interessante smagskontraster, især sammen med chokolade.

Tip! Prøv at erstatte sukker med Mørk Muscovadorørsukker i bagværk med chokolade, f.eks. trøfler og chokoladekage.

Lys Sirup

Smags­intensitet og smagstype: Lys Sirup

Lys Sirup fremstilles af sukkerroer. Det er den klassiske basissirup med en fin lys farve og karamelagtig smag.

Velegnet til: God som den er. Passer til slik, desserter, saucer og som smagsgiver i forskellige madretter.

Tip! Prøv at blande lidt sirup med olivenolie til din tomatsalat. Det fremhæver alle smage.

Mørk Sirup

Smags­intensitet og smagstype: Mørk Sirup

Mørk Sirup fremstilles af sukkerroer og sukkerrør. Den har en tydelig smag af lakrids, fyldig karamel og salt og er mørk i farven.

Velegnet til: God som den er. Anvendes til slik, i forskellige madretter og til bagning. En klassiker til kåldolmer.

Tip! Tilsæt Mørk Sirup i din vinaigrette, så får du en rundere og fyldigere smag.