Halloween

Mange tænker nok på halloween som noget typisk amerikansk, men faktum er, at højtiden oprindeligt kommer fra Irland og Skotland. I Sverige blev halloween, som falder på den 31. oktober, introduceret i 90’erne. Siden da er halloween blevet mere og mere populær blandt børn såvel som voksne. Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Her finder du opskrifter på Halloweenburgere, Rotter, Monstermuffins, Mumier, Muffins til Halloween, Jordbærspøgelser, Gravplads, Edderkopper, Draculamunde, Marengsspøgelser, Spindelvævskage og Øjetrøfler.


Halloweenburgere

Halloweenburgere

4 stk.

Ingredienser

500 g oksefars eller blandet kødfars
2 spsk. tomatpuré
1 spsk. frisk oregano
2 tsk. Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
Salt, peber
Smør eller margarine
4 burgerboller
8 grønne oliven
1 rød peberfrugt


Pil løget, skær det i tern og steg det i fedtstof på en pande. Tilsæt farsen og steg til den er brunet. Tilsæt tomatpuré, oregano og muscovadorørsukker. Smag til med salt og peber. Fordel farsblandingen på bollerne. Sæt otte oliven på tandstikkere, og fæstn to på hver bolle. Skær fire tunger ud af peberfrugten, og tryk dem fast i farsen.


Rotter

Rotter

ca. 25 stk.

Ingredienser

50 g gær
3 dl kaffefløde
3/4 dl Dansukker Sukker
2 knsp. salt
2 æg
75 g stuetempereret smør eller margarine
Ca. 12 dl hvedemel
50 halve mandler


Smuldr gæren i en skål og rør den ud i lidt af fløden. Tilsæt derefter resten af fløden og de øvrige ingredienser. Ælt dejen smidig på et melet bord og form den til en rulle, som skæres ud i 25 stykker. Form hvert dejstykke til en rotte (dråbeform), som lægges på bageplader med bagepapir. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter. Tryk to mandler fast som ører på hver rotte. Bages midt i ovnen ved 225° i ca. 12 minutter. Lad bollerne køle på en rist under et klæde. Lav øjne af lidt glasur, og tryk et stykke lakridssnøre fast som hale.


Monstermuffins

Monstermuffins

12 stk.

Ingredienser

100 g smør eller margarine
3/4 dl mælk
1 ½ dl Dansukker Rørsukker eller Dansukker Sukker
2 æg
1 tsk. bagepulver
1 ½ spsk. kartoffelmel
1 tsk. Dansukker Vaniljesukker Fairtrade
2 ½ dl hvedemel

 

Pynt
Saltstænger
Dansukker Flormelis
Frugtfarve


Smelt fedtstoffet, tilsæt mælken og lad det blive varmt uden at koge. Pisk æg og sukker let sammen. Bland bagepulver, kartoffelmel, vaniljesukker og hvedemel, og rør blandingen i æggemassen skiftevis med mælkeblandingen. Lad gerne dejen hvile i køleskabet natten over, det giver ekstra store muffins. Fordel dejen i papirforme eller en smurt muffinform. Bages midt i ovnen ved 225° i ca. 12 minutter.

 

Bræk saltstængerne i mindre stykker, og stik dem ned i kagerne. Bland flormelis med lidt vand og frugtfarve i en skål, og dyp den øverste del af kagerne heri. Lad dem tørre. Lav øjne af slik og sæt dem fast mellem piggene.


Mumier

Mumier

4 stk.

Ingredienser

4 pærer eller æbler
4 dl Dansukker Flormelis
1 æggehvide
½ tsk. eddike


Pisk alle ingredienser sammen med en elpisker til en smidig dej. Kom glasuren i en sprøjtepose og klip spidsen af. Dæk frugten med glasuren. Stil dem på en rist, så de kan tørre.


Muffins til Halloween

Muffins til Halloween

Ingredienser

100 g margarine
3/4 dl mælk
1 1/2 dl Dansukker Rørsukker eller Sukker
2 æg
1 tsk. bagepulver
2 spsk. cremepulver med vaniljesmag eller 1½ spsk. kartoffelmel og 1 tsk. Dansukker Vaniljesukker
2 1/2 dl hvedemel

Glasur
5 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. flydende margarine
1-2 spsk. vand
frugtfarve


Smelt margarinen, og tilsæt mælk. Varm blandingen op, uden at den kommer i kog. Pisk æg og sukker let. Bland hvedemel, bagepulver og cremepulver, og hæld skiftevis denne blanding og mælkeblandingen i æggemassen. Lad blandingen hvile i køleskab natten over, det giver muffins med ekstra flotte toppe. Hæld dejen i papirforme i en bradepande, eller brug en muffinform. Bages midt i ovnen ved 225° i ca. 12 minutter.

Bland flormelis, margarine og vand til en jævn masse. Del glasuren i portioner, og giv dem forskellige farver. Pynt kagerne med glasuren. Lad dem tørre. Brug din egen fantasi, når du glaserer og pynter.


Jordbærspøgelser

Jordbærspøgelser

Ingredienser

Friske jordbær
Hvid chokolade
1 spsk. æggehvide
1/2-1 dl Dansukker Flor med chokoladesmag


Nu om dage kan man få friske jordbær året rundt, og det har vi benyttet os af til disse supersøde og gode spøgelser.

Sorter og vask jordbærrene. Vælg jordbær, som kan stå op. Skær dem evt. til, så de bliver jævne. Smelt chokoladen over et vandbad. Hold fast i stilken på jordbærrene og dyp dem i den smeltede chokolade. Sæt dem til tørre på et stykke bagepapir. Rør æggehvide og chokoladeflormelis sammen, og fyld massen i en sprøjtepose af plastik. Klip spidsen af posen, og sprøjt øjne og mund på spøgelserne.


Gravplads

Gravplads

Ingredienser

150 g smør eller margarine
2 æg
5 dl Dansukker Flor med chokoladesmag
1 1/2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
100 g cashewnødder

Chokoladecreme
200 g mørk chokolade
1 1/2 dl piskefløde
2 spsk. Dansukker Flormelis
100 g smør eller margarine

Pynt
2 dl kokosmel
grøn frugtfarve
mørdejskager


Smør en bradepande på 20 x 30 cm. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Smelt fedtstoffet, og tilsæt dette samt æggene og rør det sammen til en jævn masse, som hældes i formen. Bages midt i ovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter. Lad kagen køle af, før den tages op.

Bræk chokoladen i mindre stykker, og bland den i en kasserolle med fløde og flormelis. Varm igennem ved svag varme, indtil det hele er smeltet til en jævn masse. Lad blandingen køle af, før fedtstoffet røres i. Smør cremen ud over kagen. Skær kagen ud i firkanter. Stil en mørdejskage i form af en gravsten eller et kors i den ene ende af firkanten. Farv kokosmelet med grøn frugtfarve, og strø lidt af det ud som græs på gravene. Pynt evt. med et lille græskar lavet af marcipan eller sukkermasse.


Edderkopper

Edderkopper

Ingredienser

100 g smør eller margarine
1 1/2 dl Dansukker Flor med chokoladesmag
3 dl havregryn
2-3 spsk. stærk, kold kaffe

Pynt
Kokos
Dansukker Flormelis
Frugtfarve
lakridssnører


Rør fedtstof og flor med chokoladesmag luftigt. Tilsæt havregryn og kaffe.

Form til runde boller, som rulles i kokos. Form nogle mindre boller, som sættes oven på de kokosrullede boller som hoveder.

Bland et par spiseskefulde flormelis med frugtfarve og en smule vand, og brug det til at tegne øjne på hovederne.

Skær lakridssnørerne i stykker, og sæt dem på som edderkoppeben.


Draculamunde

Draculamunde

8 stk.

Ingredienser

2 spsk. Dansukker Lys Sirup
2 tsk. friskpresset citronsaft
2 røde æbler
20 smuttede søde mandler


Bland sirup og citronsaft i et glas. Skær hvert æble ud i fire både. Skær en revne i hver båd, så det ligner en åben mund. Pensl æblesiderne med sirupsblandingen. Del mandlerne i mindre bidder, og stik dem ind i æblerne.


Marengsspøgelser

Marengsspøgelser

Ingredienser

6 æggehvider
3 dl Dansukker Sukker
1 knsp. salt


Pisk æggehviderne til fast skum med en elpisker på mellemste hastighed. Tilsæt salt og sukker og fortsæt med at piske, til massen bliver blank. Hæld fyldet i en sprøjtepose, og sprøjt små toppe ud til spøgelser eller til ben. Bages midt i ovnen ved 125° i godt 1 time. Stil til afkøling på en rist. Brug smeltet chokolade eller glasur til at lave øjne på spøgelserne.


Spindelvævskage

Spindelvævskage

Ingredienser

150 g smør eller margarine
2 æg
3 dl Dansukker Rørsukker
1 1/2 dl hvedemel
1 spsk Dansukker Vaniljesukker med ægte vanilje
3 spsk kakao

Glasur
25 g smør eller margarine
2 dl Dansukker Flor med chokoladesmag
1/4 dl varm mælk
1 tsk Dansukker Vaniljesukker med ægte vanilje

Pynt
2 dl Dansukker Flormelis
1 æggehvide
slik


Sæt ovnen på 175°. En springform (ca. 25 cm i diameter) smøres og drysses med rasp.

Smelt fedtstoffet. Pisk æggene og rørsukkeret til en luftig masse. Bland de øvrige ingredienser, og sigt dem ned i massen. Tilsæt fedtstoffet. Hæld dejen op i formen. Bage den midt i ovnen i ca. 25 minutter. Lad kagen afkøle i formen. Bland ingredienserne til glasuren sammen, og fordel den over kagen. Pisk æggehvide og flormelis sammen. Sprøjt et spindelvæv ud over kagen. Lav en edderkop af slik, og sæt den på spindelvævet.


Øjetrøfler

Øjetrøfler

Ingredienser

200 g mørk chokolade
4 spsk. fløde
2 dl Dansukker Flormelis
2 dl kokosmel, gerne ristet

Pynt
200 g hvid chokolade
chokoladepastiller
25 g mørk chokolade


Smelt den mørke chokolade i en skål over et vandbad. Tag skålen med chokoladen op af vandet, og rør flormelis og fløde i. Tilsæt kokosmelet. Stil det koldt i 2 timer. Smelt den hvide chokolade i en skål over et vandbad. Form trøffelmassen til kugler, som dyppes i chokoladen. Lad dem køle af på en rist. Tryk en chokoladepastil fast på hver kugle. Sæt en lille klat smeltet chokolade midt på hver pastil som pupil på øjet.