Victoria sponge cake med hvid chokolade creme og bagte blommer

Den klassiske engelske lagkage Victoria sponge cake har her fået et twist af hvid chokolade creme og bagte blommer. Bør nydes samme dag.

10 personer

Vurdering (82 stk)

Ingredienser

Kagebunde
250 g blødt smør
250 g Dansukker Bagesukker
4 æg
250 g mel
1 tsk bagepulver

Hvid chokolade creme
100 g hvid chokolade
2 dl piskefløde

Bagte blommer
4 store blommer
20 g Dansukker Lys Muscovadorørsukker

Pynt
Dansukker Flormelis

Instruktioner

Kagebunde
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør og sukker godt sammen og tilsæt æg et ad gangen. Vend mel og bagepulver i og hæld dejen i 2 smurte kageforme (22 cm) med bunden beklædt med bagepapir. Bag i 25 minutter. Kontroller om bundene er færdigbagte med en kødnål.

Hvid chokolade creme
Hak den hvide chokolade fint og kom i en skål. Varm fløde op til kogepunktet og hæld den over chokoladen, hvil i 1 minut. Brug da et piskeris til at røre rundt, så chokoladen smelter. Køl af og stil på køl i minimum 4 timer.

Bagte blommer
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Halver blommerne og fjern stenene. Skær blommerne i mindre stykker og kom dem i et ovnfast fast. Drys med muscovadorørsukker og bag i 15 minutter. Køl af.

Samling af kagen
Anret første kagebund på et kagefad. Pisk den hvide chokoladecreme med en elpisker, så den bliver mere luftig. Fordel cremen på kagebunden og dernæst de bagte blommer. Læg den anden kagebund ovenpå og drys med flormelis. 

Bør nydes samme dag den er bagt 

Opskrift udviklet af Anne au Chocolat for Dansukker

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Semifreddo med hindbærstriber og pistacie

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Collins og Rabarber Sour

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Saft og lemonade

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.