Sommerkage med skum

En skøn mazarinkage fyldt med rabarber og en lækker skum på toppen.
- Opskrift Twin Food

Vurdering (21 stk)

Ingredienser

Mazarinkage
200 g marcipan
150 g sukker
150 g blødt smør
2 æg
45 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker

Instruktioner

1.    Riv marcipanen og put den i en skål med sukker og den bløde smør
2.    Pisk det hele sammen til en ensartet masse
3.    Tilsæt ét æg ad gangen mens der piskes
4.    Vend tilsidst hvedemel og vaniljesukker forsigtigt i
5.    Hæld dejen i et fad (beklædt med bagepapir) med en størrelse på ca. 20 x 30 cm.
6.    Bag kagen ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 20 min. - tjek om kagen er færdigbagt med en skarp genstand
7.    Lad kagen afkøle

Jordbær/rabarbermarmelade – der skal bruges ca. 1,5 dl til kagen (lav den gerne en dag i forvejen)
250 g jordbær
250 g rabarber
250 g Dansukker Syltesukker
skal og saft fra 1 citron
½ spsk vaniljesukker

1.    Put alle ingredienserne i en gryde og lad det komme op at koge
2.    Lad det hele stå og simre i ca. 10 min inden det hældes på glas til afkøling

Skum
140 past æggehvider
15 g sukker
250 g sukker
75 g vand
110 g Dansukker glukosesirup
1 vaniljestang

1.    Pisk æggehvider og de 15 g sukker luftigt
2.    Put de 250 g sukker, vand og glukosesirup i en gryde og lad det hele blive varmet op til 117 grader (det vil tage lidt tid inden temperaturen rammes)
3.    Fordel vaniljekornene med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad
4.    Hæld den varme sirup i en tynd stråle til de piskede hvider mens der piskes videre og rør ligeledes vaniljekornene i
5.    Skummet skal piskes grundigt - ca. 15-20 min - her vil skummet være afkølet og meget luftig
6.    Fordel jordbær/rabarbermarmeladen over den afkøle mazarinkage og fordel slummen ovenpå
7.    Fordel evt. en anelse af marmeladen på toppen og lav små swirls med en kniv
8.    Opbevar' kagen på køl indtil servering

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Semifreddo med hindbærstriber og pistacie

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Collins og Rabarber Sour

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Saft og lemonade

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.