Roulade med abrikossyltetøj

Abrikossyltetøjet er aromatisk uden sidestykke og har den lækreste konsistens. Det fungerer fabelagtigt på (smørsmurte) boller, knækbrød, pandekager eller som fyld i en lagkage. Her har jeg brugt det i den skønneste og dejligt enkle roulade, en rigtig “eftermiddagskage”. Jeg havde god tid, da jeg gik i gang med dette abrikossyltetøj og ville derfor teste, hvordan det fungerede, hvis jeg blot halverede abrikoserne i stedet for at skære dem i små tern. Dog kan man snildt reducere kogetiden, hvis man skærer abrikoserne i tern i stedet.
- Opskrift Anne au Chocolat

Vurdering (8 stk)

Ingredienser

Abrikossyltetøj
2 små syltetøjsglas

600 g abrikoser, halveret og uden kerner
400 g Syltesukker fra Dansukker

Instruktioner

Bland de halve abrikoser og syltesukker i en gryde og varm nænsomt op under omrøring, til sukkeret er smeltet. Bring så i kog, og lad det småkoge i 30-40 minutter. Rør af og til undervejs og skum af løbende. Hæld på skoldede syltetøjsglas, luk lågene og opbevar i køleskabet.

 

Abrikosroulade
Rouladedej
3 æg
100 g bagesukker fra Dansukker
50 g mel
25 g mandelmel

Fyld
150 g abrikossyltetøj
1 dl piskefløde
10 g flormelis fra Dansukker

Rouladedej
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Beklæd en bradepande (ca. 31 cm x 21 cm) med bagepapir eller en bageplade med bagepapir. Pisk æggene og sukker luftig i en skål i 3-5 minutter. Vend forsigtigt mel og mandelmel i. Fordel dejen jævnt på bagepapiret i bradepanden eller på bagepapiret (i ca. samme mål 31 x 21 cm). på bagepladen. Bag i ovnen i ca. 12-14 minutter, til rouladebunden er fint gylden. Vend forsigtigt bagepapiret med rouladebunden over på et rent viskestykke (så rouladens overflade vender ned mod viskestykket. Rul nænsomt rouladen sammen med viskestykket på den smalle led. Når man for-ruller bunden, undgår man, at den revner, når den rulles sammen med fyld senere. Lad den køle helt af i viskestykket.

Flødeskum
Pisk fløden til skum med flormelis.

Samling
Rul forsigtigt rouladen ud og fordel abrikossyltetøj på bunden. Fordel herefter flødeskummet på. Rul rouladen godt sammen uden at presse fyldet ud. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over (jeg samlede min om aftenen, og lod den stå på køl natten over). Drys med lidt flormelis ved servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Semifreddo med hindbærstriber og pistacie

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Collins og Rabarber Sour

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Saft og lemonade

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.