Rabarbersnitter

Til to bageplader

Vurdering (23 stk)

Ingredienser

Rabarbermarmelade
365 g rabarber (cirka 8 stilke)
350 g syltesukker med pektin fra Dansukker
1 tsk. vaniljesukker
0.5 dl vand
Saft fra 1 citron

Mørdej
600 g hvedemel
200 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
Et stort nip salt
300 g koldt smør
2 æg

Glasur
Flormelis
Citronsaft
Vand

Instruktioner

Rabarbermarmelade
Rens rabarber og skær dem i små stykker cirka 1 cm. Tilsæt alt til en gryde og kog det op. Lad det koge fem minutter. Stavblend massen indtil marmeladen er ensartet og glat uden klumper. Hæld på et rent syltetøjsglas eller anden beholder, og lad det køle ved stuetemperatur uden låg på. Imens forberedes mørdejen.

OBS! Hvis du blot ønsker at lave marmeladen, skal du, så snart den er afkølet, sætte låg på og stille i køleskabet.

Mørdej
Sigt flormelis, mel, salt og vaniljesukker i en skål. Tilsæt koldt smør skåret i tern og smuldre ingredienserne sammen til de får rasp-lignende konsistens. Lav en fordybning i midten af skålen og slå æggene ud heri. Slå og rør æggene i stykker med fingrene, imens du lige så stille begynder at arbejde det ind i dejen. Klem dejen sammen, men kun til den hænger sammen. Pak dejen ind i husholdningsfilm og kom den på køl en halv times tid.

Del dejen i fire lige store stykker, og rul dem hver især ud mellem to stykker bagepapir i en tykkelse af cirka 2-3 mm. Kom de udrullede deje på køl igen en times tid.

Samling
Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.

Tag to af de fire udrullede dejstykker ud af køleskabet. Fordel halvdelen af marmeladen på en af dejstykkerne og læg den anden ovenpå. Prik dejen med en gaffel, gerne hele vejen igennem marmeladen. Gentag.

Bag en plade af gangen i 20-25 minutter. Dejen skal være let gylden i kanterne.

Lad dem afkøle helt på en rist.

Glasur
Bland flormelis, citronsaft og vand i ønsket mængde. Hæld og fordel ligeligt udover de afkølede snitter. Lad det sætte sig og størkne.

Pynt eventuelt med lidt lyserød glasur også eller andet spiseligt pynt.

Skær nu rektangulære snitter ud i ønskede størrelser. Kanterne kan jo bruges til prøvesmagning!

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Semifreddo med hindbærstriber og pistacie

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Collins og Rabarber Sour

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Saft og lemonade

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.