Brownietærte med luftig marengs

1 tærte, ca. 8-10 stykker

1,5 time

Vurdering (44 stk)

Ingredienser

Browniebund
50 g hakket mørk chokolade
50 g smør
1/2 dl kakao
1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 æg
3/4 dl hvedemel
1/2 tsk. bagepulver

Hindbærcreme
200 g frosne hindbær
2 tsk. vaniljesukker
1 æg, let pisket
1/2 dl Dansukker Syltesukker
20 g smør

Chokolademousse
50 g mørk chokolade
100 g friskost
2 tsk. vaniljesukker
2 dl piskefløde

Marengs
4 store æggehvider (ca. 1 dl)
2 dl Dansukker Bagesukker
1/2 dl Dansukker Glukosesirup

Instruktioner

Browniebund
Smelt smørret i en kasserolle, tag den af kogepladen, og rør den hakkede chokolade i.

Pisk æg og sukker luftigt.

Tilsæt chokoladesmørret, og sigt kakao, mel og bagepulver ned i.
Hæld dejen op i en springform beklædt med bagepapir, ca. 20 cm i diameter. Bages i 8-10 minutter ved ca. 175 °C. Afkøl.

Hindbærcreme
Kog hindbærrene sammen med syltesukker og vaniljesukker i ca. 5-7 minutter.

Tag kasserollen af varmen, og tilsæt æg og smør. Rør samme og lad afkøle.

Smør hindbærcremen ud på den afkølede browniebund. Stil i fryseren.

Chokolademousse
Hak chokoladen i små stykker, og kom dem i en skål.

Varm fløden, og kom chokoladen i. Rør, indtil chokoladen er smeltet. Stil det i køleskab til afkøling.

Tilsæt friskosten og vaniljesukker, og pisk, til blandingen er cremet. Bliver den for tyk, kan der tilsættes lidt upisket fløde.

Tag bunden ud af fryseren, og kom chokolademoussen oven på hindbærcremen. Stil tilbage i fryseren.

Marengs
Pisk æggehvider, bagesukker og glukosesirup i en skål over vandbad, til sukkeret er opløst.

Tag skålen fra varmen, og hæld æggehviderne i en blenderskål. Pisk marengsen i mindst 10 minutter, til den er afkølet. Stil i køleskabet i 30 min.

Sprøjt eller smør marengsen over tærten, og brænd ydersiden med en gasbrænder.

Den færdige tærte kan med fordel opbevares i fryseren. Men husk at tø den op i køleskabet, i mindst tre timer, før servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Semifreddo med hindbærstriber og pistacie

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Collins og Rabarber Sour

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Saft og lemonade

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.