Ingredienser
225 g smør
300 g hakket mørk chokolade 70 %
6 æg
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. mørk rom eller likør efter eget valg
Mousse
50 g smør
275 g hakket chokolade, valgfri type
3 æggeblommer
3 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 tsk. vaniljesukker
3 æggehvider
2 dl piskefløde
Glasering
1 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
1 tsk. vaniljesukker
100 g chokolade
Pynt med friske bær
Instruktioner
Sæt ovnen på 175 °C. Sæt en plade med vand nederst i ovnen.
Beklæd en springform, 20 cm i diameter, med bagepapir (læg det godt fast i bunden, så dejen ikke løber ud).
Smelt smørret, tag af kogepladen, og rør den hakkede chokolade i, til den er smeltet.
Pisk æg og sukker, til det er luftigt.
Tilsæt rommen, og kom dejen i formen.
Bages i 50–60 minutter, til kagen er stivnet.
Tag kagen ud, og lad den køle af.
Mousse
Smelt smørret, tag af kogepladen, og tilsæt den hakkede chokolade.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen.
Tilsæt den smeltede chokolade, og rør rundt.
Pisk æggehviderne stive.
Vend forsigtigt æggehviderne i, en tredjedel ad gangen.
Pisk fløden, og vend den forsigtigt ned i moussen, til den er helt jævn.
Fordel moussen oven på den afkølede chokoladekage.
Dæk med plastfolie, og stil kagen i fryseren i mindst 6 timer.
Glasering
Hæld fløde og sirup i en lille kasserolle, og lad det koge op. Tag kasserollen af kogepladen, og tilsæt vaniljesukker og chokolade.
Rør, til glaseringen er helt jævn, og lad den køle af.
Tag kagen ud af fryseren, og stil den på et fad.
Hæld glaseringen på midten af kagen, og kom den ud mod kanterne, så der løber lidt ned.
Stil kagen tilbage i fryseren, og tag den op, 20–25 minutter før den skal spises.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Kager til forårets festligheder
Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?
Tid til rabarber
Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.
Lav din egen is
Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!
Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.
Kaffe og kage i forårssolen
Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.