Citrusmarmelader med et twist
15-01-2018

Citrusmarmelader med et twist

Sød, syrlig eller stærkt krydret – der findes en række forskellige varianter af marmelade!

Det er virkelig nemt at lave sin egen marmelade, og nedenfor har vi samlet et par forskellige opskrifter på citrusmarmelader med et twist. Hvorfor ikke prøve noget nyt i år og tilsætte spændende smage som mynte, lavendel eller pistacie?

Glem ikke at gøre dine marmeladeglas ekstra fine ved at pynte dem med etiketter, som du kan lave nemt og enkelt i vores Etiketmaskine.

Skrub frugten!
Vask altid citrusfrugter, inden du tilbereder dem. Det er tilstrækkeligt at dyppe dem i lunkent vand og tørre dem i et viskestykke. Eller køb helst økologisk, hvis det er muligt.

Tip: Lav marmeladetesten
Du kan teste marmeladens konsistens ved først at sætte en tallerken i køleskabet, inden du begynder at koge marmeladen. Når marmeladen er færdig, kommer du en skefuld af marmeladen på den kolde tallerken og sætter den i køleskabet. Når marmeladen er kølet af, trækker du en ske gennem den for at se, hvordan konsistensen er.

Dansukker Syltesukker: Pakken, der indeholder 1 kg, indeholder alt det, du har brug for til at lave marmelade: sukker, pektin fra citrusfrugter, citronsyre og kaliumsorbat, der gør marmeladen holdbar, og som findes naturligt i bl.a. rønnebær. Læs mere om vores Syltesukker her.

Vidste du, at: Sukker bevarer farven i marmelade bedre, forlænger holdbarheden og forstærker smagen?

 

Citron lavendel marmelade

En lækker blød og sommerlig marmelade med smag af citron og lavendel.

30 minutter

Ingredienser
400 g frugtkød af citron
400 g Dansukker Syltesukker
1 tsk. vaniljesukker
4 spsk. tørret lavendel

Sådan gør du
Skræl citronerne, skær frugtkødet ud, og kom det i en gryde sammen med lavendel. Tilsæt syltesukker, og lad blandingen koge i 5-10 minutter under omrøring. Tag gryden af kogepladen. Skum marmeladen godt. Kom marmeladen på varme, rengjorte glas. Lukkes tæt. Opbevares køligt.

 

Lime- og ingefærmarmelade

Prøv noget nyt til dine scones, og servér denne sød-syrlige lime- og ingefærmarmelade.

30 minutter

Ingredienser
3 usprøjtede limefrugter + skal
1 usprøjtet citron + skal
50 g frisk ingefær
2 spsk. Dansukker Lys Muscovadorørsukker
3 dl Dansukker Syltesukker
1 dl vand

Sådan gør du
Skyl limefrugterne og citronen. Riv skallen. Skær frugtkødet ud, men skær alt det hvide væk, og del i mindre stykker. Skræl og riv ingefæren. Læg frugtkød, skal og ingefær i en kasserolle, tilsæt vand, og lad det koge op. Tilsæt syltesukker, og lad blandingen simre i 5-10 minutter under omrøring. Lav marmeladetesten for at få den rigtige konsistens. Kom marmeladen på rengjorte glas. Luk glassene tæt, og opbevar dem køligt.

 

Mojito-marmelade

Giver en kraftig karakter til ostetallerkenen, inspireret af den klassiske drink.

25 minutter

Ingredienser
4 citroner og revet skal fra 1/2 citron usprøjtet
1 spsk. mørk rom
1 usprøjtet lime
2 1/2 dl Dansukker Syltesukker
1/2 dl Dansukker Rørsukker
Frisk mynte

Sådan gør du
Skyl citronerne og limen grundigt, og riv skallen af 1/2 citron og 1 lime. Stil til side. Skær den hvide hinde på frugterne væk, og skær frugtkødet i små stykker. Kom det i en gryde. Tilsæt rom. Rør syltesukkeret, rørsukkeret og den revne citronskal i. Lad det koge i 12 minutter. Skum godt af. Smag til med frisk hakket mynte. Hældes på varme, rengjorte glas. Lukkes tæt. Opbevares mørkt og køligt.

 

Appelsinmarmelade med chokolade

Det er velkendt, at appelsin og chokolade passer perfekt sammen. Men vi går skridtet videre med denne klassiker med bl.a. hvid chokolade og cointreau.

35 minutter

Ingredienser
1 kg appelsiner
saft og skal af 1 usprøjtet limefrugt
75 g revet hvid chokolade
4 spsk. Cointreau
5 dl Dansukker Syltesukker
2 spsk. finthakkede hasselnødder

Sådan gør du
Pil og fileter appelsinerne. Læg appelsinfileterne samt limeskal og -saft i en gryde, og lad blandingen simre under låg i 10 minutter. Tilsæt chokolade, likør og syltesukker, og lad blandingen koge i 3 minutter under omrøring. Bland de hakkede hasselnødder i. Skum af. Hæld marmeladen på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares køligt.

 

Citronmarmelade med peber og basilikum

Hvorfor ikke tilsætte krydderier og urter til en syrlig favorit? Citronmarmelade med peber og basilikum passer perfekt til ostebordet.

25 minutter

Ingredienser
400 g frugtkød af citron
400 g Dansukker Syltesukker
1-2 spsk. groftmalet sort peber
1 potte frisk basilikum

Sådan gør du
Skræl citronerne, skær frugtkødet ud, og kom det i en gryde sammen med syltesukkeret. Lad blandingen koge i 5-7 minutter. Tilsæt peber og basilikum, og lad det koge yderligere i nogle minutter. Tag gryden af kogepladen. Skum marmeladen godt. Kom marmeladen på varme, rengjorte glas. Lukkes tæt. Opbevares køligt.

 

Appelsinmarmelade med vin og pistacie

Giv hverdagen et ekstra pift med en appelsinmarmelade med smag af mousserende vin og pistaciemandler.

40 minutter

Ingredienser
500 g økologiske appelsiner
3 dl tør, mousserende hvidvin
500 g Dansukker Økologisk Syltesukker
30 g hakkede pistacienødder

Sådan gør du
Skyl appelsinerne grundigt. Skær dem i tynde både og derefter i tynde skiver. Bland appelsinstykkerne og vinen i en gryde, og kog blandingen ved svag varme i 20 minutter. Tilsæt syltesukkeret, og kog videre i 3 minutter. Tilsæt de hakkede pistacienødder, og kog i yderligere 1 minut. Skum godt af. Hæld på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares mørkt og køligt.

 

Citrusmarmelade med safran

Et spændende møde mellem smage, som forgylder weekendens morgenbord.

25 minutter

Ingredienser
1 grapefrugt
2 appelsiner
2 usprøjtede citroner
1 usprøjtet lime
0,5 g (1 pakke) safran
2 tsk. vaniljesukkerr
2 dl Dansukker Syltesukker

Sådan gør du
Skyl frugterne grundigt, og riv skallen af 1 citron og 1 lime. Kom skallen i en kasserolle. Skær al skal og den hvide hinde på frugterne væk, og skær frugtkødet i små stykker. Kom frugten i kasserollen sammen med safran, vaniljesukker og syltesukker. Kog det i ca. 5 minutter, og skum godt af. Hældes på varme, rengjorte glas. Lukkes tæt. Opbevares mørkt og køligt.

 

Flere opskrifter

Se flere marmeladeopskrifter

  1 2 3 4 5   Næste side