Xantepærer med nøddefløde

4 portioner
Xantepærer med nøddefløde
(0)

4 faste pærer
1 liter vand
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl Xante pærecognac
1 1/2 dl piskefløde
1 dl hakkede hasselnødder
2 spsk. Xante pærecognac
1 tsk. vaniljesukker

Bring vand og sukker i kog. Skræl pærerne, fjern kernerne, og halvér dem. Læg de halve pærer i den varme lage, og kog dem præcis møre. Tag dem op med en hulske, læg dem i en skål, og hæld pærecognacen over. Bring sukkerlagen i kog, og lad den koge ind til ca. 3 dl. Lad den køle af, før den hældes over de halve pærer. Stil pærerne i køleskabet indtil næste dag. Pisk fløden til et fast skum. De hakkede nødder og pærecognacen blandes i fløden og serveres til de kolde, halve pærer.