Vinkogte pærer på mørdejsbund med vaniljecreme

4 portioner
Vinkogte pærer på mørdejsbund med vaniljecreme
(1)

Dej
50 g usaltet smør
2 spsk. Dansukker Brun Farin
2 tsk. vaniljesukker
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
1 æggeblomme
1 tsk. kakao
1 dl hvedemel
1/2 dl kartoffelmel

Creme
3 æggeblommer
1 dl mælk
1 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. vaniljesukker
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
2 tsk. kartoffelmel

4 pærer
3 dl hvidvin
1 dl Dansukker Flormelis
Eventuelt gul frugtfarve

Pynt
Citronmelisse

Bland ingredienserne til dejen, og ælt dem til en dej. Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter. Tag dejen ud, og form den til en rulle. Skær rullen i 3 mm tykke skiver. Læg først en af skiverne på en plade med bagepapir, og læg derefter skiver rundt om, så de danner en blomst. Lav yderligere tre ”blomster”. Bages midt i ovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter. Rør ingredienserne til cremen sammen i en tykbundet kasserolle, og lad den simre under omrøring, til den tykner. Lad cremen køle af. Skræl pærerne og fjern blomsten, men lad stilken blive siddende. Stil pærerne i en kasserolle, hæld vin, flormelis og eventuelt farve ved, og lad dem simre under låg, til de er præcis møre. Lad dem afkøle i lagen. Tag pærerne op, og lad dem dryppe af. Læg mørdejsblomsterne på asietter eller tallerkner, og stil pærerne på blomsterne. Pynt med en kvist citronmelisse. Server vaniljecremen til.