Vinkogte pærer på mørdejsbund med vaniljecreme

4 portioner
Vinkogte pærer på mørdejsbund med vaniljecreme
Bedømmelse: (1vurderinger)

Ingredienser

Dej
50 g usaltet smør
2 spsk. Dansukker Brun Farin
2 tsk. vaniljesukker
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
1 æggeblomme
1 tsk. kakao
1 dl hvedemel
1/2 dl kartoffelmel

Creme
3 æggeblommer
1 dl mælk
1 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. vaniljesukker
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
2 tsk. kartoffelmel

4 pærer
3 dl hvidvin
1 dl Dansukker Flormelis
Eventuelt gul frugtfarve

Pynt
Citronmelisse

Bland ingredienserne til dejen, og ælt dem til en dej. Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter. Tag dejen ud, og form den til en rulle. Skær rullen i 3 mm tykke skiver. Læg først en af skiverne på en plade med bagepapir, og læg derefter skiver rundt om, så de danner en blomst. Lav yderligere tre ”blomster”. Bages midt i ovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter. Rør ingredienserne til cremen sammen i en tykbundet kasserolle, og lad den simre under omrøring, til den tykner. Lad cremen køle af. Skræl pærerne og fjern blomsten, men lad stilken blive siddende. Stil pærerne i en kasserolle, hæld vin, flormelis og eventuelt farve ved, og lad dem simre under låg, til de er præcis møre. Lad dem afkøle i lagen. Tag pærerne op, og lad dem dryppe af. Læg mørdejsblomsterne på asietter eller tallerkner, og stil pærerne på blomsterne. Pynt med en kvist citronmelisse. Server vaniljecremen til.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker