Marinerede rosiner
3 dl rosiner
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl vand
½ dl rom (kan udelades)
1 tsk. frisk revet ingefær
3 knsp. stødt kanel
Bland alle ingredienserne i en gryde, og kog op under låg. Tag kasserollen af kogepladen, og lad massen afkøle.
Karamelliserede nødder
200 g nødder, valgfri sort
3 dl Dansukker Brun Farin
3 spsk. vand
Bland nødder, farin og vand i en stegepande, og lad det karamellisere, til nødderne er gyldengule. Bred nødderne ud på et stykke bagepapir.
Pannacotta naturel
10 portioner
5 dl piskefløde
4 blade husblas
3/4 dl Dansukker Sukker
Læg husblassen i blød i rigeligt vand i 5 minutter. Kog fløde og sukker op i en kasserolle. Læg husblassen i. Hæld massen op i 10 små glas eller skåle. Stilles i køleskab.
Safranpannacotta
10 portioner
5 dl piskefløde
1/2 g safran
3/4 dl Dansukker Sukker
4 blade husblas
Læg husblassen i blød i rigeligt vand i 5 minutter. Kog fløde, safran og sukker op i en kasserolle. Læg husblassen i. Hæld massen op i en aflang form. Stilles i køleskab. Skæres i firkantede stykker ved serveringen.
Nougatpannacotta
10 portioner
5 dl piskefløde
200 g blød nougat (Odense)
1/2 dl Dansukker Sukker
4 blade husblas
Læg husblassen i blød i rigeligt vand i 5 minutter. Bland fløde, nougat og sukker i en kasserolle. Læg husblassen i. Hæld massen op i 10 små glas eller skåle. Stilles i køleskab.
Safransuppe
10 portioner
4 dl æblejuice
1 dl hvidvin
1/2 dl friskpresset citronsaft
1 1/2 dl Dansukker Rørsukker
1/4 g safran
2 spsk. calvados (kan udelades)
Kog alle ingredienser op, bortset fra calvados. Stil blandingen til afkøling. Suppen skal serveres iskold. Bland calvadosen i lige før servering. Fordel suppen i små skåle. Anret en pannacotta naturel i suppen, og pynt med friske bær. Sæt skålene på hver sin store tallerken. Læg et stykke safranpannacotta på tallerknerne samt lidt af de marinerede rosiner. Anret en nougatpannacotta på tallerknen, og pynt med de karamelliserede nødder.
Opskriften er udarbejdet af