Tre små pannacottaer med friske bær, marinerede rosiner, safransuppe og nødder

10 portioner
Tre små pannacottaer med friske bær, marinerede rosiner, safransuppe og nødder
Bedømmelse: (3vurderinger)

Ingredienser

Marinerede rosiner

3 dl rosiner
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl vand
½ dl rom (kan udelades)
1 tsk. frisk revet ingefær
3 knsp. stødt kanel

Bland alle ingredienserne i en gryde, og kog op under låg. Tag kasserollen af kogepladen, og lad massen afkøle.

Karamelliserede nødder

200 g nødder, valgfri sort
3 dl Dansukker Brun Farin
3 spsk. vand

Bland nødder, farin og vand i en stegepande, og lad det karamellisere, til nødderne er gyldengule. Bred nødderne ud på et stykke bagepapir.

Pannacotta naturel

10 portioner

5 dl piskefløde
4 blade husblas
3/4 dl Dansukker Sukker

Læg husblassen i blød i rigeligt vand i 5 minutter. Kog fløde og sukker op i en kasserolle. Læg husblassen i. Hæld massen op i 10 små glas eller skåle. Stilles i køleskab.

Safranpannacotta

10 portioner

5 dl piskefløde
1/2 g safran
3/4 dl Dansukker Sukker
4 blade husblas

Læg husblassen i blød i rigeligt vand i 5 minutter. Kog fløde, safran og sukker op i en kasserolle. Læg husblassen i. Hæld massen op i en aflang form. Stilles i køleskab. Skæres i firkantede stykker ved serveringen.

Nougatpannacotta

10 portioner

5 dl piskefløde
200 g blød nougat (Odense)
1/2 dl Dansukker Sukker
4 blade husblas

Læg husblassen i blød i rigeligt vand i 5 minutter. Bland fløde, nougat og sukker i en kasserolle. Læg husblassen i. Hæld massen op i 10 små glas eller skåle. Stilles i køleskab.

Safransuppe

10 portioner

4 dl æblejuice
1 dl hvidvin
1/2 dl friskpresset citronsaft
1 1/2 dl Dansukker Rørsukker
1/4 g safran
2 spsk. calvados (kan udelades)

Kog alle ingredienser op, bortset fra calvados. Stil blandingen til afkøling. Suppen skal serveres iskold. Bland calvadosen i lige før servering. Fordel suppen i små skåle. Anret en pannacotta naturel i suppen, og pynt med friske bær. Sæt skålene på hver sin store tallerken. Læg et stykke safranpannacotta på tallerknerne samt lidt af de marinerede rosiner. Anret en nougatpannacotta på tallerknen, og pynt med de karamelliserede nødder.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker