Traditionelle julesild

ca. 6 port.
Traditionelle julesild
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

2 salte sild
1-2 rødløg
1 gulerod
2-3 laurbærblade
10 hvide peberkorn
10 korn allehånde
5 kryddernelliker
1 lille stykke peberrod

Lage
1 dl eddike 5 %
1 1/2 dl Dansukker Sukker
2 spsk. gule sennepsfrø

Rens silden grundigt. Læg den i blød i rigeligt med koldt vand i ca. 12 timer. Udskift vandet efter et par timer.

Bland ingredienserne til lagen, og kog den op. Stil den til afkøling. Pil/skræl løg, gulerod og peberrod. Skæres i tynde skiver.

Tag silden op af lagen, og tør den af. Skær den i 2-3 cm brede stykker. Bland silden med grøntsagerne og krydderierne i et flot glas. Hæld lagen over. Lad silden stå i køleskab i mindst 2 døgn før servering.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker