Toscatærte

ca. 10 stk.
Toscatærte
Bedømmelse: (1vurderinger)

Ingredienser

    Tærtedej

    • 125 g smør eller margarine
    • 3 1/2 dl hvedemel
    • 1 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
    • 2 tsk. vaniljesukker

    Fyld

    • 500 g frugt, f.eks. æbler, pærer eller blommer
    • 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
    • 1/2 dl vand
    • 2 spsk. kartoffelmel

    Toscadej

    • 100 g smør eller margarine
    • 100 g smuttede, flækkede mandler
    • 1 dl Dansukker Lys Sirup
    • 2 spsk. hvedemel
    • 2 spsk. mælk

    Bland ingredienserne til dejen. Tryk dejen ud i en tærteform, 25 cm i diameter. Stilles i køleskabet i 30 minutter. Sæt ovnen på 200 °C. Forbag tærtebunden i 10 minutter.

    Skræl og udkern frugten. Skær frugterne i stykker, og læg dem i en gryde sammen med sirup, vand og kartoffelmel. Lad simre, indtil frugten er mørnet lidt. Læg frugten på tærtebunden.

    Rør ingredienserne til toscadejen sammen i en kasserolle, og lad den simre under omrøring, til den tykner. Bred dejen ud over frugten. Bages nederst i ovnen i ca. 15 minutter til toscadejen er blevet gyldenbrun. Serveres lun med lidt vaniljesauce eller vaniljeis.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker