Surdej

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

1 1/2 dl vand
200 g rug- eller hvedemel
100 g revet æble

Instruktioner

Opvarm vandet til 35°. Bland melet og det revne æble i vandet. Hæld dejen i en glaskrukke med låg, som rummer to liter. Lad glaskrukken stå ved 26-30°, f.eks. i den lukkede ovn, i tre dage. Rør rundt i glaskrukken en gang dagligt.

Den fjerde dag skrabes surdejen ud af glaskrukken og ned i en stor skål. Tilsæt 200 g mel og 2 dl 35° varmt vand. Rør grundigt rundt, og lad dejen stå yderligere et døgn ved 26-30°. Den femte dag er surdejen klar. Dejen skal opbevares i køleskab. Surdejen har en holdbarhed på en uge, derefter skal den tilsættes 1 dl vand og 200 g mel. Surdej af hvedemel anvendes til lyse brød. Surdej af rugmel anvendes til mørke brød.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Rocky road i påskeudgave

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.