Sukiyaki

6-8 personer
Sukiyaki
Bedømmelse: (0 vurderinger)

Ingredienser

600 g êntrecote (eller andet skært oksekød) i skiver
1 lille kina- eller savoykål
2 gulerødder
1 lille porre
200 g champignon
1/2-1 dåse bønnespirer
2 spsk olie

Sauce
1 dl japansk/kinesisk soja
1 1/2 dl vand
1 dl hvidvin eller saké
2 spsk Brun Farin

Stærk orientalsk sauce
1 1/2 dl Mørk Sirup
1 tsk urtesalt
2 knivsp sambal olek (stærk chilipuré)
2 knivsp sort peber
2 tsk sennepspulver
3 spsk sherry
3 spsk soja
2 tsk hvidvinseddike
2 fed hvidløg


1. Bland alle ingredienser til saucen sammen og lad den trække.

2. Skyl, skræl og striml alle grøntsagerne.

3. Skær kødet i strimler.

4. Varm olien i en stor wok.

5. Kom alle grøntsager og kødet i wokken og lad det få farve.

6. Hæld saucen i wokken og lad det hele koge sammen i kort tid.

Servér med ris.

Stærk orientalsk sauce:
1. Bland sirup, urtesalt, sambal olek, peber og senneps-pulver.

2. Tilsæt sherry, soja og vineddike.

3. Hvidløget presses og tilsættes, og det hele røres godt sammen.

4. Sæt saucen i køleskabet til nedkøling i mindst 2 timer og gerne længere inden servering. Saucen kan holde sig ca. 1 måned i køleskab.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker