Speltsalat

4 portioner
Speltsalat
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 3 dl spelt
  • 400 g grønne asparges
  • 200 g pillede rejer
  • 200 g krebsehaler
  • 1 dl finthakket porre
  • 1/2 dl hakket dild
  • 1/4 dl fintstrimlet rød chilipeber

Dressing

  • 2 spsk. olie
  • 2 spsk. balsamicovineddike, gerne hvid
  • 2 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
  • 2 spsk. vand
  • 1 knsp. salt
  • 2 knsp. groftmalet sort peber
  • 1 tsk. italiensk salatkrydderi

Pynt

  • 4-8 skiver ferskrøget laks
  • 2 kogte, halverede æg

Kog spelten efter anvisningen på emballagen. Fjern det nederste stykke af aspargesene, før de skæres i ca. 5 cm lange stykker. Bring vandet i kog med lidt salt (2 tsk. pr. liter), og læg aspargesstykkerne i. Tag gryden af varmen, og lad den stå i 5 minutter, før vandet hældes fra. Læg alle ingredienserne til salaten i en skål. Rør ingredienserne til dressingen sammen, hæld den over salaten, og bland godt. Læg den op på et fad eller tallerkner, og pynt med laks og æg. Server retten med et godt brød til.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker