Sneæg med vaniljesauce og brændte mandler

4 portioner
Sneæg med vaniljesauce og brændte mandler
Bedømmelse: (1vurderinger)

Ingredienser

  • 4 æggehvider
  • 1/2 dl Dansukker Flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 liter vand
  • 1/4 dl Dansukker Sukker
  • 1/2 knsp salt

Sauce

  • 4 æggeblommer
  • 1/2 liter mælk
  • 1 1/4 dl Dansukker Sukker
  • 1 1/2 spsk. vaniljesukker

Mandler

  • 50 g mandelflager
  • 2 spsk. Dansukker Flormelis

Pynt

  • 2 spsk. Dansukker Lys Sirup

Begynd med saucen. Bland æggeblommer, mælk og sukker i en kasserolle, og lad det simre, til det tykner. Tilsæt vaniljesukker. Si saucen, og stil den til afkøling i køleskabet.

Hæld derefter mandelflagerne på en tør stegepande, og drys med flormelis. Rør rundt, og lad mandlerne karamellisere ved svag varme.

Pisk æggehviderne til et fast skum. Bland flormelis og vaniljesukker, og vend det i æggehvidemassen. Kog vandet op sammen med sukker og salt i en gryde. Form æggehvidemassen til æg ved hjælp af to spiseskeer, og læg dem ned i det kogende vand. Vend dem efter et minut, og lad dem koge yderligere to minutter, inden de tages op og drypper af på et stykke køkkenrulle.

Fordel vaniljesaucen i fire dybe tallerkner eller skåle. Læg æggene i, og drys med de brændte mandler. Hæld siruppen over.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker