Små ostepier med rødvinssirup

4 portioner
Små ostepier med rødvinssirup
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl rødvin
1/2 tsk. vaniljesukker

8 knuste Digestive-kiks
25 g smeltet smør
2 knsp. knust kommen
1 knsp. vaniljesukker
1 æg

2 pærer
1/2 l vand
2 spsk. citronsaft
1/4 dl Dansukker Rørsukker

100 g Philadelphia-ost med hvidløg og urter, light
50 g blåskimmelost, f.eks. Bavaria Blue

25 g hakkede valnødder

4 portionsforme

Hæld sirup, vin og vaniljesukker i en gryde, og kog det ind til det halve. Stil blandingen til side.

Bland de knuste kiks med smør, kommen, vaniljesukker og æg. Tryk dejen ud i 4 smurte forme. Bages midt i ovnen ved 175 °C i 12 minutter. Lad det køle af. Tag forsigtigt bundene ud af formene.

Skræl pærerne, halver dem, og fjern kernehuset. Skær dem i tynde både. Bring vand, citronsaft og rørsukker i kog. Dyp pærebådene i vandet. Tag bådene op, og lad dem dryppe af i en si. Fordel pærebådene i formene.

Pisk begge ostetyperne sammen. Læg eller sprøjt ostecremen oven på pærerne i formene. Drys med valnødder. Serveres på tallerkener og overhældes med lidt sirup.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker