Skumfiduser

ca. 100 stk.
Skumfiduser
Bedømmelse: (127vurderinger)

Ingredienser

2 1/4 dl Dansukker Sukker
2 spsk. (40 g) Dansukker Glukosesirup
1/2 dl vand
7 blade husblas
3 (100 g) æggehvider
2 spsk. Dansukker Flormelis
Evt. frugtfarve
2 dl Dansukker Flormelis
2 dl kartoffelmel 

Hæld sukker, glukosesirup og vand i en tykbundet kasserolle, og lad massen koge, til den har nået en temperatur på 100°. Læg husblassen i blød i rigeligt vand i 5 minutter. Hæld vandet fra, og smelt husblassen. Pisk æggehvider og flormelis samt eventuelt farve i en skål med en håndmikser, til det er et fast skum. Når massen i kasserollen har nået en temperatur på 127°, hældes den under fortsat piskning ned i æggehvidemassen. Tilsæt den smeltede husblas og fortsæt med at piske, til dejen er fast og skinnende og er begyndt at køle af. Bland flormelis og kartoffelmel, og hæld det ud i en bradepande 30 x 40 cm. Fyld dejen i en sprøjtepose, og sprøjt stænger ud i bradepanden. Lad dem stivne ved rumtemperatur. Klip stængerne ud i stykker i den ønskede størrelse. Rul stykkerne i flormelisblandingen. Opbevares i et glas med låg ved rumtemperatur.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker