Skinke- og olivenbrød

ca. 10 portioner
Skinke- og olivenbrød
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

8 dl hvedemel
1 tsk. salt
4 tsk. bagepulver
6 æg
1 1/2 dl olivenolie
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
2 1/2 dl kvark
2 dl tør hvidvin
200 g revet stærk ost
100 g revet parmesanost
250 g røget skinke i tern
1 dl grønne oliven med pimientopeber
1 dl finthakket porre
1/2 dl finthakket basilikum 

Bland mel, salt og bagepulver i en skål. Pisk æg, olie, sirup, kvark og vin sammen, og bland det sammen med de tørre ingredienser. Tilsæt de øvrige ingredienser, og bland det godt. Hæld dejen i en smurt og let melet aflang form. Bages midt i ovnen ved 200 °C i ca. 1 time. Mærk efter med en kødnål, om brødet er færdigbagt i midten. Vend det ud på en rist, og lad det køle af. Smager dejligt til en kop te i den kolde årstid eller til et glas kølig rosévin i den varmere del af året.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker