Sirupskogte pærer

4 portioner
Sirupskogte pærer
(0)

  • 4 pærer
  • 1 dl Dansukker Lys Sirup
  • 1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
  • 1 1/2 dl vand
  • saft og revet skal fra 1/2 usprøjtet citron
  • 1/2 dl pinjekerner
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 1-2 spsk. Xante pærecognac

Skræl, halver pærerne og fjern kernerne. Hæld sirup, sukker, vand, citronsaft og skal i en lille gryde, og lad det koge op. Læg pærerne i, og lad dem simre under låg, til de er jævnt møre. Tag gryden af kogepladen, og lad pærerne afkøle i lagen.

Rist pinjekernerne på en tør stegepande. Pisk fløden til et fast skum, og smag til med pærecognac. Læg pærerne op på tallerkener, og pynt med fløde og pinjekerner.