Sirupskogte pærer

4 portioner
Sirupskogte pærer
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 4 pærer
  • 1 dl Dansukker Lys Sirup
  • 1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
  • 1 1/2 dl vand
  • saft og revet skal fra 1/2 usprøjtet citron
  • 1/2 dl pinjekerner
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 1-2 spsk. Xante pærecognac

Skræl, halver pærerne og fjern kernerne. Hæld sirup, sukker, vand, citronsaft og skal i en lille gryde, og lad det koge op. Læg pærerne i, og lad dem simre under låg, til de er jævnt møre. Tag gryden af kogepladen, og lad pærerne afkøle i lagen.

Rist pinjekernerne på en tør stegepande. Pisk fløden til et fast skum, og smag til med pærecognac. Læg pærerne op på tallerkener, og pynt med fløde og pinjekerner.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker