Safranroser med kanel

ca. 20 stk.
Safranroser med kanel
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

200 g smør eller margarine
5 dl mælk
50 g gær
1 dl Dansukker Sukker
½ dl Dansukker Lys Sirup
½ tsk. salt
½ g safran
Ca. 12 dl hvedemel

Fyld
50 g blødt smør
½ dl Dansukker Brun Farin
2 spsk. vaniljesukker
1 spsk. kanel

Pensling
1 æg

Smelt fedtstoffet i en kasserolle på komfuret. Tilsæt mælken, og varm op til 37 °C. Smuldr gæren i en skål, hæld væsken over og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt sukker, sirup, salt og safran. Arbejd melet ind i dejen, indtil den slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter.

Rør ingredienserne til fyldet sammen. Ælt dejen på et meldrysset bord, indtil den er smidig. Rul dejen ud i form som et rektangel, og fordel fyldet ovenpå. Rul dejen sammen, og skær den i 20 stykker. Læg bollerne på en plade med bagepapir. Klip 4-6 hak i bollerne, næsten ned til bunden. Lad bollerne hæve tildækket i 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg.

Bages midt i ovnen ved 225 °C i ca. 8 minutter. Lad bollerne køle af på en rist under et klæde.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker