Safranroser med kanel

ca. 20 stk.

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

200 g smør eller margarine
5 dl mælk
50 g gær
1 dl Dansukker Sukker
½ dl Dansukker Lys Sirup
½ tsk. salt
½ g safran
Ca. 12 dl hvedemel

Fyld
50 g blødt smør
½ dl Dansukker Brun Farin
2 spsk. vaniljesukker
1 spsk. kanel

Pensling
1 æg

Instruktioner

Smelt fedtstoffet i en kasserolle på komfuret. Tilsæt mælken, og varm op til 37 °C. Smuldr gæren i en skål, hæld væsken over og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt sukker, sirup, salt og safran. Arbejd melet ind i dejen, indtil den slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter.

Rør ingredienserne til fyldet sammen. Ælt dejen på et meldrysset bord, indtil den er smidig. Rul dejen ud i form som et rektangel, og fordel fyldet ovenpå. Rul dejen sammen, og skær den i 20 stykker. Læg bollerne på en plade med bagepapir. Klip 4-6 hak i bollerne, næsten ned til bunden. Lad bollerne hæve tildækket i 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg.

Bages midt i ovnen ved 225 °C i ca. 8 minutter. Lad bollerne køle af på en rist under et klæde.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.