Safranboller med kokos

40 boller
Safranboller med kokos
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 100 g smør eller margarine
  • 5 dl mælk
  • 1 dl Dansukker Sukker
  • 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
  • 1/2 g safran
  • 2 knsp. salt
  • 12-13 dl hvedemel

Fyld

  • 100 g smør eller margarine
  • 1 1/2 dl kokosmel
  • 1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker

Pensling

  • Æg

Pynt

  • Dansukker Flormelis

  • Folie- eller papirforme

Gæren smuldres i en skål. Smelt fedtstoffet i en kasserolle på komfuret.
Tilsæt mælken, og varm op til ca. 35 °C. Hæld det over gæren, og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt sukker, sirup, safran og salt.

Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i 20-30 minutter. Rør ingredienserne til fyldet sammen.

Sæt formene på bageplader. Hæld dejen op i formene. Pensl med pisket æg. Lav et hul med fingeren i hver bolle, og kom fyldet i hullet. Lad bollerne hæve i 20 minutter på et trækfrit sted. Bages midt i ovnen ved 250 °C i ca. 8 minutter. Lad dem køle af på en rist. Drys lidt flormelis over inden servering.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker