Safranboller med kokos

40 boller

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

50 g gær
100 g smør eller margarine
5 dl mælk
1 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 g safran
2 knsp. salt
12-13 dl hvedemel

Fyld
100 g smør eller margarine
1 1/2 dl kokosmel
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker

Pensling
Æg

Pynt
Dansukker Flormelis

Folie- eller papirforme

Instruktioner

Gæren smuldres i en skål. Smelt fedtstoffet i en kasserolle på komfuret.
Tilsæt mælken, og varm op til ca. 35 °C. Hæld det over gæren, og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt sukker, sirup, safran og salt.

Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i 20-30 minutter. Rør ingredienserne til fyldet sammen.

Sæt formene på bageplader. Hæld dejen op i formene. Pensl med pisket æg. Lav et hul med fingeren i hver bolle, og kom fyldet i hullet. Lad bollerne hæve i 20 minutter på et trækfrit sted. Bages midt i ovnen ved 250 °C i ca. 8 minutter. Lad dem køle af på en rist. Drys lidt flormelis over inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Rocky road i påskeudgave

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.