Safranboller med hvid chokolade

45 stk.

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

3 1/2 dl mælk
1 tsk. stødt kardemommefrø
50 g gær
2 poser safran à 1/2 g
1 dl Dansukker Sukker
1/2 tsk. salt
1 æg
150 g blødt smør
12 dl hvedemel med ekstra højt proteinindhold + lidt til udrulning

Fyld
200 g hakket hvid chokolade
3/4 dl Dansukker Rørsukker
2 tsk. vaniljesukker
200 g blødt smør

Pensling og pynt
1 sammenpisket æg
Dansukker Perlesukker

Instruktioner

Varm mælken sammen med stødt kardemomme til 37 °C.

Smuldr gæren i en skål, og opløs den med mælken. Tilsæt safran, sukker, salt, æg og smør.

Rør melet i, lidt ad gangen, og ælt, indtil dejen er smidig.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 45 minutter.

Del dejen i to dele, som rulles ud til to rektangulære plader.

Bland alle ingredienser til fyldet. Kom halvdelen af fyldet på pladen, og rul den sammen fra langsiden.

Skær rullen i 3-4 cm tykke skiver, og kom skiverne i papirforme på en bageplade. Gør det samme med den anden halvdel af dejen. Lad bollerne hæve på pladerne i 20-30 minutter.

Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bag bollerne midt i ovnen i 10-15 minutter ved 200 °C.
 

Tip!
Bollerne er bedst, når de er nybagt, men de kan også sagtens fryses. Varm dem i så fald op lidt inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Rocky road i påskeudgave

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.