Safran- og hasselnøddetartelet

Safran- og hasselnøddetartelet
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

Tartelet
100 g smør
1,75 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
2,5 dl hvedemel
1/2 g safran

Bland det hele sammen, og lad det stå koldt i ca. 1 time. Beklæd små forme, og bag ved 190 °C i ca. 10 minutter.

Hasselnøddetosca
50 g smør
3 spsk. Dansukker Rørsukker Fairtrade
0,75 dl honning
2 dl fløde
1,5 dl Dansukker Glukosesirup
1,5 dl ristede, grofthakkede hasselnødder

Kom alt undtagen nødderne op i en kasserolle. Lad det koge ved svag varme, til det har fået en gyldenbrun farve, ca. 125 °C. Lav evt. kugletesten i et glas vand. Bland til sidst nødderne i, og
fyld formene med massen.


Topping
Pynt med lidt flødeskum, der er smagt til med rom, og strø lidt ristede hasselnødder over.

Opskrift Lina Olsén