Romkugler

50 stk.
Romkugler
Bedømmelse: (75 vurderinger)

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 150 g chokolade
  • 3 æg
  • 1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 tsk. flagesalt
  • 2 dl hvedemel
  • 2 spsk. mørk rom (kan erstattes med 2 spsk. Lys Sirup)
  • Dansukker Perlesukker til at rulle kuglerne i

Sæt ovnen på 175 °C.
Beklæd en form (20 x 20 cm) med bagepapir.
Smelt smørret i en kasserolle, tag den af kogepladen, og tilsæt den hakkede chokolade.
Pisk æg, sukker, vaniljesukker og salt i en stor skål.
Tilsæt chokoladen, og vend melet i.
Hæld dejen i formen, og bag i ovnen i ca. 10 minutter.
Lad kagen køle helt af.
Smuldr kagen ned i en stor røreskål, og tilsæt rommen under omrøring ved lav hastighed.
Rør, til blandingen begynder at hænge sammen, og man kan forme kugler af den.
Form til kugler, og rul dem i perlesukkeret.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker