Rødkålssalat

Rødkålssalat
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

1 kg rødkål i strimler
1 dl salt
1 rød chilifrugt
4 dl hvidvinseddike
2 dl vand
1- 1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 tsk. groftmalet sort peber
1 knsp. stødt nellike
2 tsk. frisk revet ingefær

Bland kål og salt i en skål, og lad det stå natten over. Skyl kålen i koldt vand, til alt salt er skyllet af. Skyl chilifrugten, og fjern kernerne. Skær den i tynde strimler, og bland den med kålen. Læg kålblandingen i et glas. Giv vineddike, vand, sirup, peber, nelliker og ingefær et opkog. Lad lagen køle af i 5 minutter, før den hældes på glasset. Luk glasset tæt. Opbevares i køleskab. Passer godt til f.eks. grillet svinekød og kylling.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker