Rejetærte

Rejetærte
Bedømmelse: (57vurderinger)

Ingredienser

Dej
2 1/2 dl (150 g) hvedemel
100 g smør eller margarine
1 1/2 spsk koldt vand
1/2 tsk salt
1/2 tsk Dansukker Brun Farin

Fyld
300 g rensede rejer
4 hårdkogte, hakkede æg
1 dl finthakket purløg
2 dl cremefraiche
2 dl hytteost
1-2 spsk revet peberrod
1/2 tsk salt
1/2 tsk Dansukker Sukker
4 blade husblas

Pynt
100 g pillede rejer
citron
dild

Bland alle ingredienser til dejen, tryk den ud i en smurt tærteform, og lad den hvile i køleskab i 30 minutter. Stik den med en gaffel, og bag den i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter. Lad en køle af.

Læg husblassen i blød i koldt vand.

Pisk cremefraiche godt med elpisker. Tilsæt hytteost, salt, sukker og peberrod. Bland rejer, æg og purløg sammen. Opløs husblassen, og hæld den i fyldet. Hæld fyldet i tærten. Server med en frisk salat. Et glas kølig hvidvin passer også fint.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker