Rabarbermarmelade med kardemomme og vanilje

2 glas 25 minutter
Hvorfor ikke variere rabarbermarmeladen med forskellige krydderier og smagstilsætninger, så den bliver præcis, som du vil have den? Denne her rabarbermarmelade har smag af kardemomme og vanilje og passer til alt fra ristet brød til lagkagefyld.
Rabarbermarmelade med kardemomme og vanilje
Bedømmelse: (1vurderinger)

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 500 g Dansukker Syltesukker
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • 1 vaniljestang

Skyl rabarberstænglerne, skær dem i skiver, og tilsæt dem dem sammen med syltesukker og kardemomme i en gryde.

Del vaniljestangen på midten og derefter på midten igen, og kom den i gryden. Lad det koge i 5 minutter.

Skum godt af. Tag vaniljestangen op, og blend marmeladen, så der bliver lidt stykker rabarber tilbage.

Hæld marmeladen på varme, skoldede glas. Luk dem helt til og opbevar dem køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker