Rabarber- & mandelgalette

6-8 portioner
Rabarber- & mandelgalette
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Tærtedej

    • 3 dl hvedemel
    • 1 spsk. Dansukker Lys Sirup
    • 1 knsp. salt
    • 150 g koldt smør
    • 3-5 spsk. koldt vand

    Fyld og topping

    • 200 g rabarber
    • Skal og saft fra 1 lille citron
    • 3 spsk. Dansukker Sukker
    • 1 spsk. kartoffelmel
    • 1 æg
    • 3-4 spsk. mandelflager

    Sæt ovnen på 200 °C.

    Bland mel, sukker og salt i en skål. Brug en ostehøvl til at skære smørret i tynde skiver ned i skålen. Bland alle ingredienser med en ske, så der stadig er små stykker smør, men ingredienserne er blevet blandet. Tilsæt det kolde vand ad flere omgange, og bland det hele sammen til en dej uden at ælte.

    Form dejen til en rund kugle, og dæk den til med plastfolie. Lad den hvile i køleskabet i mindst en time og gerne natten over.

    Skær rabarberne ud i lige store stykker, og læg dem i en skål med sukker, citron og kartoffelmel. Bland, og lad dem stå og trække i ca. 15 minutter.

    Tag dejen ud af køleskabet ca. 20 min., før du skal bage den. Drys mel på bordet, og rul dejen ud, til den er ca. 3-5 mm tyk. Husk at vende dejen ind imellem, så den ikke klæber fast til bordet.

    Læg dejen over på et stykke bagepapir, og fordel rabarberne i et fint mønster. Lav plads til, at kanterne kan foldes op. Pensl kanterne med æg, og drys med mandelflager. Drys lidt mere sukker over tærten, og bag den midt i ovnen i 35-40 min.

    Tag tærten ud, og lad den køle lidt af, inden du skærer den ud og serverer den med vaniljeis.

    Opskrift i samarbejde Malin Fränberg / Matbyrån Sthlm

     

    Se film: Sådan laver du Rabarber- & mandelgalette