Ingredienser
800 g rådyrsfilet
2 spsk. smør eller margarine
1 spsk. Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 tsk. salt
2 knsp. hvidt peber
Sauce
1 gulerod
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
afpuds fra kødet
1/2 dl portvin
1 spsk. tomatpuré
2 spsk. vildtfond
5 dl vand
2 spsk. Dansukker Brun Farin
1 kvist frisk timian
1 tsk. kartoffelmel
salt, peber
Kartoffelkage
600 g kartofler
1 tsk. salt
1-2 knsp. sort eller hvidt peber
3 dl reven ost med meget smag
3-4 spsk. flydende margarine
Instruktioner
Puds kødet af, gem afpudset til saucen. Bland salt, peber og muscovadorørsukker. Gnid krydderiblandingen ind i kødet. Læg kødet i en plasticpose, og lad det hvile natten over. Brun kødet i fedtstof. Steg derefter kødet færdigt i en 175° varm ovn i ca. 10 minutter. Lad kødet hvile nogle minutter indsvøbt i folie, inden det skæres ud.
Hak grøntsagerne til saucen groft, og svits krydderiblandingen og afpudset fra kødet i olie i en gryde. Tilsæt vinen, og lad det koge, indtil vinen er næsten kogt væk. Tilsæt tomatpuré, fond, brun farin, vand og timian. Kog saucen op. Skum godt af. Kog, indtil der er ca. 3 dl tilbage. Si grøntsager og afpudset fra kødet fra. Saucen jævnes med kartoffelmel, der er udrørt i lidt vand. Smag til med salt og peber.
Skær kartoflerne i meget tynde skiver, og dyp skiverne i flydende margarine. Læg skiverne i et smurt ildfast fad. Tilsæt salt og peber, og strø reven ost mellem kartoffellagene. Bag kartoffelkagen ved 175° i ca. 1 time. Vend kartoffelkagen ud, og skær den i lige store stykker ved serveringen.
Server også kogte grøntsager til, f.eks. gulerødder og rosenkål.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!
Sprøde og lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.