Portionscheesecake lag på lag

5 stk. portionscheesecake 2,5 time + 2 timer i fryser
Portionscheesecake lag på lag
(79)

    Småkager

    • 100 g smør
    • 1 dl Dansukker Rørsukker
    • 1/2 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
    • 1 tsk. vaniljesukker
    • 2 1/2 dl hvedemel
    • 1/2 tsk. bagepulver

    Fyld

    • 3 æggeblommer (pasteuriseret)
    • 1 1/2 dl Dansukker Flormelis
    • 1 tsk. vaniljesukker
    • 150 g flødeost
    • 3 dl piskefløde
    • 1 dl hindbær
    • Saften af 1/2 citron, usprøjtet
    • 1 dl blåbær

    Pynt

    • Hindbær
    • Blåbær
    • Citronmelisse

    Begynd med at bage småkagerne.
    Sæt ovnen på 200 °C.
    Bland alle ingredienserne i en skål, og ælt dem sammen til en dej. Del dejen i 4 stykker, og rul ud til lange stænger. Læg dem på en plade beklædt med bagepapir, og tryk dem let. Bag dem i ca. 10 min.

    Skær stængerne til snitter, mens de er varme. Lad dem køle af, og opbevar dem tørt.
    Blend 10 snitter, og kom dem i 5 små runde forme, 7 cm i diameter.

    Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljesukker luftigt. Tilsæt flødeost. Pisk piskefløden i en anden skål, og bland det sammen med æggeblandingen.

    Fordel blandingen jævnt i tre forskellige skåle. Blend bærrene hver for sig. Tilsæt 1 dl blendet hindbær i den første skål, saften af 1/2 citron i den anden skål og 1 dl blendet blåbær i den tredje skål.

    Fordel hindbærcheesecaken i de fem runde forme, og stil dem i fryseren i mindst 30 minutter. Tag dem derefter ud af formene, og kom citroncheesecaken i. Stil i fryseren i mindst 30 minutter. Hæld til sidst blåbærcheesecaken i, og stil i fryseren i mindst 2 timer.

    Tag formene ud af fryseren 5-10 minutter før servering. Løsn kagerne fra formene, og pynt med friske hindbær, blåbær og citronmelisse.