Pecan pie

Tærten består af en sprød mørdejsbund, som bliver bagt med det lækreste, søde og karamelliserede peckannødde-fyld. Tærten kan serveres enten lun eller kold, men jeg synes, at den er allerbedst lun med en kugle vaniljeis til.
- Opskrift Frederikke Wærens

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Mørdej
250 g hvedemel
3 spsk. Dansukker flormelis
1 knivspids salt
125 g smør, blødt
1 æg, sammenpisket

Pekannød-fyld
100 g smør
200 g Dansukker sukker
4 spsk. Dansukker brun farin
1,5 dl Dansukker lys sirup
1 spsk. kanel
1/2 tsk. salt
4 æg
200 g pekannødder, grofthakkede

Derudover
Vaniljeis

Instruktioner

Mørdej
Bland mel, flormelis og salt sammen i en skål. Tilsæt smørret og smuldr det, til det ligner savsmuld. Saml herefter hurtigt dejen med ægget og til den samler sig og bliver blank og ensartet. Læg dejen i en pose og læg den på køl i ca. 30 minutter.

Pekannødde-fyld
Smelt smørret på en pande. Tilsæt sukker, brun farin, sirup, kanel og salt. Lad det koge op under omrøring. Tag panden af varmen og pisk et æg i massen ad gangen. Tilsæt halvdelen af pekannødderne.

Sådan samler du tærten
Tænd ovnen på 175 C.

Rul mørdejen ud imellem to stykker bagepapir og kom mørdejen i en tærte form på 24 cm i diameter eller i en støbejernsgryde, som jeg har brugt. Pres mørdejen godt rundt i kanten. Hæld herefter pekannødde-fyldet på mørdejen og drys de resterende nødder udover. Bag tærten i ca. 35 minutter. Efter de 35 minutter lægges et stykke stanniol over tærten og tærten bages videre i ca. 15 minutter, indtil fyldet har sat sig og ikke "blævrer". Server tærten lun med vaniljeis til. Velbekomme!

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.