Pærekage

8 portioner
Pærekage
Bedømmelse: (25 vurderinger)

Ingredienser

4-6 pærer
1 dl hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
3 æg
2 1/4 dl mælk
1 dl Dansukker Sukker


Tænd for ovnen på 225 °C. Smør en tærteform.

Skræl, udkern og halvér pærerne. Skær de halve pærer i skiver næsten helt igennem. Læg dem i formen.

Bland mel, bagepulver og vaniljesukker. Pisk æg og mælk sammen. Tilsæt melblandingen, og pisk til en jævn dej. Hæld dejen over pærerne.

Strø sukker over pærerne. Bag pærekagen midt i ovnen i 15 minutter, sænk derefter temperaturen til 175 °C, og lad den bage i yderligere 20 minutter.

Pærekagen serveres lunken med en klat letpisket fløde.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker