Ingredienser
300 g knuste fuldkornskiks
50 g hakkede mandler
1/2 dl Dansukker Lyst Muscovadorørsukker
1 spsk. vaniljesukker
125 g smeltet smør eller margarine
75 g chokolade af høj kvalitet, hvid, lys eller mørk
Fyld
2 dåser mandarinbåde (á 312 g)
3 dl piskefløde
2 dl mælk
1 dl Dansukker Sukker
5 blade husblas
Instruktioner
Bland kiksestykker, mandler og begge sukkerarter i en skål. Tilsæt fedtstoffet, og rør grundigt. Tryk dejen ud i bunden af en springform, ca. 24 cm i diameter. Stil den i køleskabet.
Smelt chokoladen i mikrobølgeovn ved svag varme eller over vandbad. Pensl kagebunden med chokolade.
Hæld væden fra mandarinerne. Tag en fjerdedel af mandarinbådene fra til pynt, resten fordeles på kagebunden.
Læg husblassen i blød i rigeligt vand. Rør fløde, mælk og sukker sammen i en gryde, og lad blandingen koge i 1 minut. Tilsæt den opblødte husblas. Lad blandingen køle lidt af, før den hældes over mandarinerne. Stil kagen i køleskabet, så massen kan stivne. Pynt med mandarinbåde.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Påskelækkerier
Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.
Sprøde og lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.