Ingredienser
2 1/2 dl hvedemel
50 g malede hasselnødder
1 dl Dansukker Flormelis
2 tsk. vaniljesukker
1/2 knsp salt
125 g smør eller margarine
1 æggeblomme
Pynt
1 æggehvide
200 g marcipan
50 g smuttede mandler
1 dl Dansukker Flormelis
et par dråber vand
Download skabelon
Instruktioner
Bland mel, nødder, begge sukkerarter og salt i en skål. Skær fedtstoffet i stykker, og smuldr det ind i de tørre ingredienser sammen med æggeblommen. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 minutter.
Rul dejen ud i 5 mm tykkelse på et melet bord. Udstik lam ved hjælp af en skabelon. Pensl kagerne med pisket æggehvide. Tryk marcipanen ud igennem en kartoffel- eller hvidløgspresse, og læg den på kagerne. Brug en halv mandel som øre på lammet. Bages midt i ovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter. Lad kagerne køle af på en rist.
Bland flormelis og et par dråber vand, og sæt øje og næse på kagerne. Glasuren kan eventuelt farves med frugtfarve.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Påskelækkerier
Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.
Sprøde og lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.