Nytårstærte

12 stk.

Vurdering (3 stk)

Ingredienser

200 g hasselnødder
3 æg
2 dl. Dansukker Brun Farin
1/2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver

Til formen
Smør eller margarine
Hvedemel

Fyld
2 bananer
1 tsk. citronsaft, friskpresset
2 dl piskefløde
2 spsk Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
100 g revet blød nougat (Odense)

Pynt
1 plade chokolade
11 stk. Toffifee
10 g hvid chokolade
1 1/2 dl piskefløde
2 spsk. Dansukker Flormelis
1 tsk. kakao

Instruktioner

Knus nødderne. Pisk æg og farin, til det er luftigt. Bland nødder, hvedemel og bagepulver, og vend det i massen. Hæld dejen i en springform på 1,5 – 2 liter, der er smurt og drysset med mel. Bag nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter. Lad kagen stå i formen i et par minutter, inden den tages op. Lad den køle af på en rist.

Del kagen i to bunde. Mos bananerne. Bland citronsaften i. Smør mosen ud på den ene bund. Pisk fløden stiv sammen med flormelis og vaniljesukker. Rør den revne nougat i. Smør 1/3 af flødeblandingen på bananfyldet. Læg den anden kagebund på. Smør resten af fyldet på hele kagen. Fyld chokoladen i en sprøjtepose, og slå en knude på posen. Læg posen i en skål med varmt vand, indtil chokoladen er smeltet. Sprøjt tal fra 1 til 12 på Toffifee-stykkerne og chokoladepladen. Pisk fløden stiv sammen med flormelis og kakao. Sprøjt flødeskummet på tærten. Pynt med de nummererede Toffifee-stykker og chokoladepladen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Rocky road i påskeudgave

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.