Nøddekage med pære

8-10 stykker
Nøddekage med pære
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

Kage
2 dl hasselnøddekerner
3 æg
3 spsk. flydende margarine
2 dl Dansukker Lyst Muscovadorørsukker
1 spsk. vaniljesukker
1/2 dl hvedemel
3 modne pærer

 

Pynt
3-4 pærer, afhængigt af størrelsen
2 liter vand
3 dl Dansukker Sukker
35 cl hvidvin
3 dl Dansukker Sukker
6 blade husblas
½ dl Xante pærecognac

 

Tilbehør
3 dl piskefløde
2 spsk. vaniljesukker
1 dl hasselnøddekerner 

En blød, saftig kage udelukkende for voksne.

 

Mal nøddekernerne. Rør æg, margarine, de to sukkerarter samt hvedemel og de malede nødder sammen. Hæld godt halvdelen af dejen op i en smurt og meldrysset springform, ca. 24 cm i diameter. Skræl pærerne, skær dem i både, og læg dem oven på dejen. Bred resten af dejen ovenpå. Bages midt i ovnen ved 175° i ca. 35 minutter. Tag kagen ud af formen, og lad den køle af. Skræl pærerne, halvér dem, og fjern kernehuset. Bring vand og sukker i kog. Kom pærerne i, og tag gryden af varmen, med lad de halverede pærer blive i gryden i 5-10 minutter, afhængigt af hvor modne de er. Tag pærerne op, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Læg kagen tilbage i den nu rengjorte form, og læg de halverede pærer oven på kagen med den runde side opad. Læg husblassen i blød i rigeligt med koldt vand i 5 minutter. Rør vin og sukker sammen i en gryde, og lad det koge op. Tilsæt husblassen og Xante, og lad det køle af, inden geléen hældes over pærerne. Pisk fløde og vaniljesukker til et fast skum. Hak nødderne, og vend dem ned i flødeskummet. Server flødeskummet til kagen.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker