Ingredienser
Kage
2 dl hasselnøddekerner
3 æg
3 spsk. flydende margarine
2 dl Dansukker Lyst Muscovadorørsukker
1 spsk. vaniljesukker
1/2 dl hvedemel
3 modne pærer
Pynt
3-4 pærer, afhængigt af størrelsen
2 liter vand
3 dl Dansukker Sukker
35 cl hvidvin
3 dl Dansukker Sukker
6 blade husblas
½ dl Xante pærecognac
Tilbehør
3 dl piskefløde
2 spsk. vaniljesukker
1 dl hasselnøddekerner
Instruktioner
En blød, saftig kage udelukkende for voksne.
Mal nøddekernerne. Rør æg, margarine, de to sukkerarter samt hvedemel og de malede nødder sammen. Hæld godt halvdelen af dejen op i en smurt og meldrysset springform, ca. 24 cm i diameter. Skræl pærerne, skær dem i både, og læg dem oven på dejen. Bred resten af dejen ovenpå. Bages midt i ovnen ved 175° i ca. 35 minutter. Tag kagen ud af formen, og lad den køle af. Skræl pærerne, halvér dem, og fjern kernehuset. Bring vand og sukker i kog. Kom pærerne i, og tag gryden af varmen, med lad de halverede pærer blive i gryden i 5-10 minutter, afhængigt af hvor modne de er. Tag pærerne op, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Læg kagen tilbage i den nu rengjorte form, og læg de halverede pærer oven på kagen med den runde side opad. Læg husblassen i blød i rigeligt med koldt vand i 5 minutter. Rør vin og sukker sammen i en gryde, og lad det koge op. Tilsæt husblassen og Xante, og lad det køle af, inden geléen hældes over pærerne. Pisk fløde og vaniljesukker til et fast skum. Hak nødderne, og vend dem ned i flødeskummet. Server flødeskummet til kagen.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Påskelækkerier
Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.
Sprøde og lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.