Ingredienser
50 g gær
5 dl mælk
1 dl rapsolie
1/2 g safran
1 spsk. stødt anis
1/2 tsk. salt
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
Ca. 18 dl Manitoba Cream-hvedemel
Pynt
Frø efter eget valg
Instruktioner
Smuldr gæren i en skål. Mælken opvarmes til 37 °C og hældes over gæren. Rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt olie, safran, anis, salt og sirup. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt, til den er smidig. Del dejen i to stykker, som rulles ud til stænger. Skær stængerne i stykker, som rulles ud til pølser og derefter rulles sammen til boller. Pensl bollerne med vand, og dyp dem i frø efter eget valg, gerne blandede. Sæt bollerne på en plade med bagepapir. Lad dem hæve i yderligere ca. 30 minutter. Bages midt i ovnen ved 225 °C i ca. 8 minutter.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!
Sprøde og lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.