Mazarinkage i bradepande med hindbær- og rabarbersyltetøj

ca. 30 trekanter ca. 1 time og 40 minutter + ca. 4 timer til syltetøjet
Mazarinkage på en ny måde, fyldt med hindbær- og rabarbersyltetøj. Bag mazarinkagen i en bradepande, og skær den ud i flotte trekanter inden servering. Både flot og lækkert!
Mazarinkage i bradepande med hindbær- og rabarbersyltetøj
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Hindbær- og rabarbersyltetøj

    • 200 g rabarber
    • 200 g hindbær
    • 100 g Dansukker Syltesukker

    Bund

    • 150 gram blødt smør
    • 2/3 dl Dansukker Bagesukker
    • 4-5 dl hvedemel
    • 1 æg

    Mazarinfyld

    • 250 gram mandelmasse
    • 100 gram blødt smør
    • 2 æg

    Glasur

    • 2 dl Dansukker Flormelis
    • 2 spsk. vand

    Pynt

    • ristede mandelflager

    Begynd med syltetøjet. Skyl rabarberne, og skær dem i mindre stykker. Kom rabarber, hindbær og syltesukker i en kasserolle, og kog i ca. 6-7 minutter. Skum af, og kom det på et varmt, rengjort glas. Lad syltetøjet stå koldt natten over eller i ca. 3-4 timer.

    Sæt ovnen på 200 °C.

    Lav mazarinbunden. Bland smør, sukker og hvedemel i en foodprocessor eller på et meldrysset bord. Tilsæt æggeblomme. Ælt ikke dejen for meget. Dæk dejen med folie, og stil den i køleskab i ca. 1 time.

    Lav mazarinfyldet. Riv marcipanen, og pisk den sammen med smørret. Tilsæt derefter et æg ad gangen, og pisk til en jævn masse.

    Tag dejen ud af køleskabet, og smør en form med løs bund, 23 x 23 cm. Tryk dejen ud med en tommelfinger med mel langs med bunden og op ad kanterne i formen.

    Fordel først et lag hindbær- og rabarbersyltetøj jævnt på bunden, og hæld derefter mazarinmassen over. Fordel et jævnt lag, og bag nederst i ovnen i ca. 20 minutter.

    Dæk mazarinkagen med bagepapir, når tiden næsten er gået, hvis den begynder at blive for mørk. Tag den ud af ovnen, og lad den køle af.

    Bland flormelis og vand til en glasur, og hæld den over den afkølede mazarinkage. Rist mandelflagerne på en tør stegepande, og lad dem køle af. Pynt med mandelflager.

    Skær mazarinkagen ud i trekanter eller firkanter, og servér.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker