Marcipankage med bær og is

4 pers.

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Marcipankage
50 g marcipan
2 sammenpiskede æg
75 g hvedemel
150 g Sukker
1/2 tsk. bagepulver
200 g blødt smør

Bær
ca. 1/2 l friske bær eller frugt
2 1/2 dl Lys Sirup
1/2 limefrugt

Vanilleis
0,5 l føde 13%
100 g Sukker
2 tsk. Vaniljesukker
4 pasteuriserede æggeblommer

Instruktioner

Marcipankage
Indtil ovnen på 175º.
Rør marcipan og sukker sammen. Tilsæt æggemassen lidt af gangen, og rør det bløde smør i. Mel og bagepulver blandes og sigtes i dejen. Kom dejen i en lille rugbrødsform, der sættes i ovnen ved 175º i 15-20 min. Afkøl kagen, og skær den i passende skiver.

Bær
Skræl limefrugten, og hak skallen fint. Pres saften ud af frugtkødet. Både saft og skal blandes i siruppen, som afkøles i køleskab.
Vend frugter eller bær i den kolde lage umiddelbart inden servering. I stedet for limeskal kan også bruges finthakket frisk mynte.

Vanilleis
Kog fløden op med sukker. Tag gryden af varmen, og tilsæt Vaniljesukkeret. Legér flødemassen med æggeblommerne til en let creme over svag varme. Sigt cremen, og lad den afkøle. Den afkølede creme hældes i ismaskine eller stilles i fryseren i 10 timer og omrøres jævnligt. En god, færdigkøbt is kan også bruges.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Rocky road i påskeudgave

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.