Mandelæblekage med flødeskum med punch

4 pers.
Mandelæblekage med flødeskum med punch
Bedømmelse: (23vurderinger)

Ingredienser

4-6 æbler
1 dl vand
2 spsk. Dansukker Lyst Muscovadorørsukker
100 g mandler
50 g valnødder
1 dl Dansukker Sukker
2 æg
1 1/2-2 dl piskefløde
2 spsk. punch eller punchekstrakt

Skræl æblerne, fjern kernerne, og skær æblerne i både. Bring vand og muscovadorørsukker i kog, og tilsæt æblebådene. Tag gryden af varmen, og lad det stå i 2 minutter. Tag æblebådene op, og lad dem afdryppe, inden de lægges i et smurt ildfast fad.

Sæt ovnen på 200 °C. Mal mandlerne. Hak valnødderne. Pisk æg og sukker let. Bland mandler og nødder i. Hæld massen over æblebådene. Bag mandelæblekagen midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Pisk fløden. Tilsæt punch. Server kagen lun med flødeskum til.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker