Ingredienser
4-6 æbler
1 dl vand
2 spsk. Dansukker Lyst Muscovadorørsukker
100 g mandler
50 g valnødder
1 dl Dansukker Sukker
2 æg
1 1/2-2 dl piskefløde
2 spsk. punch eller punchekstrakt
Instruktioner
Skræl æblerne, fjern kernerne, og skær æblerne i både. Bring vand og muscovadorørsukker i kog, og tilsæt æblebådene. Tag gryden af varmen, og lad det stå i 2 minutter. Tag æblebådene op, og lad dem afdryppe, inden de lægges i et smurt ildfast fad.
Sæt ovnen på 200 °C. Mal mandlerne. Hak valnødderne. Pisk æg og sukker let. Bland mandler og nødder i. Hæld massen over æblebådene. Bag mandelæblekagen midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Pisk fløden. Tilsæt punch. Server kagen lun med flødeskum til.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Påskelækkerier
Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.
Sprøde og lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.