Ingredienser
Tærtebund
4 æg
2 dl Dansukker Sukker
1 dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
Vaniljecreme
2 dl mælk
2 æggeblommer (pasteuriserede)
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 spsk kartoffelmel
1 spsk vaniljesukker
4 1/2 dl piskefløde
Jordbærsyltetøj
Hvis du vil lave dit eget syltetøj, kan du se opskriften her.
Pynt
500 g marcipan
3 dl Dansukker Flormelis
Frugtfarve
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
Marcipankrone
50 g grøn marcipan
Instruktioner
Stil ovnen på 175 °C. En rund form (ca. 22 cm i diameter) smøres og drysses med rasp.
Pisk æg og sukker, til det er luftigt. Bland hvedemel og kartoffelmel med bagepulver og vaniljesukker. Vend blandingen ned i æggemassen. Hæld dejen op i formen.
Stil formen på en rist nederst i ovnen, og bag tærtebunden i ca. 40 minutter. Lad tærtebunden hvile i formen i fem minutter. Vend den ud på en rist, og lad den køle af.
Pisk mælk, æggeblommer, lys sirup og kartoffelmel til vaniljecremen sammen i en rustfri kasserolle. Lad blandingen småkoge, indtil cremen er blevet tyk. Tilsæt vaniljesukker. Lad cremen køle af.
Pisk fløden, og bland den i den kolde vaniljecreme. Del tærtebunden i tre bunde. Fordel syltetøjet på to af bundene. Fordel halvdelen af vaniljecremen på de to bunde. Læg bundene sammen. Fordel til sidst resten af vaniljecremen oven på og rundt om tærten. Læg det meste af vaniljecremen midt på bunden, så tærten bliver "bulet".
Bland marcipanen med flormelis, frugtfarve og lys sirup.
Rul marcipanen ud mellem plastfolie til en tynd, rund plade, der kan dække hele tærten. Læg denne plade over tærten. Drys prinsessetærten med flormelis. Pynt med kronerne.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!
Sprøde og lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.