Lakrids flødeboller

10-12 stk, Redskaber: sukkertermometer, rund tyl (12 mm), stjernetyl
Det er ikke en traditionel opskrift, men en opskrift, hvor jeg har brugt den mørke Muscovadorrørsukker fra Dansukker. Den mørke rørsukker er med til at give flødebolleskummet en langt dybere smag og så indeholder den også toner af lakrids. Jeg er ekstrem fan af lakrids flødeboller, så det var oplagt at bruge netop den rørsukker. De sidste to uger har jeg lavet flødeboller i alverdens farver og former, men eftersom det jo er december måned, så skulle disse selvfølgelig være formet som små fine juletræer!
- Opskrift Liv Martine
Lakrids flødeboller
Bedømmelse: (42vurderinger)

Ingredienser

    Bund

    • 40 g Dansukker Flormelis
    • 60 g Dansukker Mørk Muscovadorrørsukker
    • 60 g past. æggehvider
    • 300 g marcipan

    Skum

    • 250 g Dansukker Mørk Muscovadorrørsukker
    • 75 g vand
    • 105 g Dansukker Glukosesirup
    • 135 g past. æggehvider
    • 20 g Dansukker Bagesukker
    • 2 tsk lakridspulver

    Chokoladeovertræk

    • 250 g hvid chokolade
    • 75 g kakaosmør
    • 2 tsk grøn pulverfarve

    Pynt

    • Sølvperler
    • Lidt Dansukker Flormelis

    Bund
    Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom alle ingredienser i din røremaskine med en dejkrog eller spartel og ælt indtil massen er ensartet. Kom den færdige kransekagemasse op i en sprøjtepose med en rund tyl (12 mm) Sprøjt små knobber ud på bagepapir, 4-5 cm i diameter. Bag dem til de er gyldne 8-10 min. Lad dem herefter køle.

    Skum
    Kog 250 g muscovadosukker, vand og glukosesirup op til 117 grader. Imens det koger, pisker du dine æggehvider skummedes og tilsætter dine 20 g sukker, og pisker det ganske let op. Grunden til jeg bruger bagesukker, på grund af de meget fine korn opløses det hurtigt, tilfører mere luft og dermed mere volumen ved piskning. Det er oplagt at bruge til flødebolleskum, hvis du spørger mig.
    Kom herefter din varme sukkermasse i, hæld i en tynde stråle, mens du stadig pisker. Skru røremaskinen op på den højeste hastighed og pisk, indtil skummet bliver fast.
    Vend forsigtigt lakridspulver i indtil skummet er ensartet. Kom skummet i en sprøjtepose med en stor stjernetyl. Sprøjt lakridsskummet i toppe på de afkølet bunde.
    Lad flødebollerne stå i køleskabet,  mens du forbereder din chokolade.

    Chokoladeovertræk
    Kom din hakkede chokolade, hakkede kakaosmør og grøn pulverfarve i en skål der kan komme i mikroovnen. Varm din masse i 30 sekunder af gangen, og rør i massen. Dette fortsætter du med indtil chokoladen begynder at smelte. Herefter giver du kun chokoladen 10 sekunder og røre. du skal ramme en temperatur mellem 29-31 grader.
    Kom chokoladen i et glas, hvor din flødebolle kan dyppes i. Husk at tjek det inden du hælder chokoladen derned i.
    Tag din flødebolle og dyb skummet i chokoladen. Husk at dække hele bunden, da marengsen kan finde på at udvide sig, og vil lade sådan nogle små "orme" af marengs ,hvis ikke hele bunden er dækket af chokolade. Lad chokoladen løbe af flødebollen inden du vender den om.

    Pynt
    Mens chokoladen stadig er våd, kommer du dine sølvkugler på.
    Når chokoladen har sat sig, drys med flormelis og pak dem eventuelt ind til en fin værtindegave eller nyd dem med det samme :-D

    Opskrift Liv Martine

    Livs blog: Liv Martine