Lagkage med æblekompot - Opskrifter

Lagkage med æblekompot

Lagkage med æblekompot
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

250 g blødt smør eller margarine
2 dl Dansukker Sukker
1 spsk. vaniljesukker
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
1 lille æg
8 dl hvedemel

Fyld
6 æbler
3/4 dl vand
3 dl Dansukker Sukker
1 spsk. friskpresset citronsaft

Pynt
1 1/2 dl piskefløde
1 spsk. vaniljesukker
Dansukker Flormelis

Rør fedtstof og begge sukkerarter let og luftigt. Tilsæt siruppen og ægget. Tilsæt melet lidt ad gangen. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst 1 time. Del dejen i 4 stykker, som rulles ud til tynde bunde, ca. 30 cm i diameter. Læg bundene på plader med bagepapir. Bag bundene midt i ovnen ved 175° i ca. 12 minutter. Træk bagepapiret med bundene fra pladerne over på en rist, og lad dem køle af. Skræl æblerne, og fjern kernehuset. Læg æblestykker, vand, sukker og citronsaft i en kasserolle, og lad det koge, til æblestykkerne er møre. Lad det køle af. Læg bundene sammen med æblekompotten. Stil kagen i køleskab indtil servering. Pisk fløde og vaniljesukker til et fast skum. Drys lidt flormelis over, og læg flødeskummet på lagkagen lige inden servering.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;