Lækre nøddeforme

ca. 30 stk.
Lækre nøddeforme
Bedømmelse: (3vurderinger)

Ingredienser

Dej
4 1/2 dl hvedemel
3/4 dl Dansukker Sukker
200 g smør eller margarine
1 æg

Fyld
100 g blød nougat

Karamel
200 g blandede nødder
150 g smør eller margarine
1 dl piskefløde
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 dl Dansukker Lys Sirup

Bland ingredienserne til dejen, evt. i en røremaskine. Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter.
Sæt ovnen på 175 °C. Tryk dejen ud i små aluminiumsforme og stil formene på en plade. Bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter. Skær nougaten i lige så mange stykker, som der er forme. Læg et stykke nougat i hver form, så snart de kommer ud af ovnen.

Læg nødderne på en plade og rist dem i ovnen. Gnid så meget skal af som muligt.

Bland smør, fløde, sukker og sirup i en gryde og lad det småkoge til det begynder at tykne, ca. 10 minutter. Tilsæt nødderne. Fordel blandingen i formene.

Lad dem afkøle og læg dem i en tætsluttende dåse.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker